Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum alegi modelul potrivit de cărucior pentru bebelușul tău? Ghid practic pentru părinți

0
Cum alegi modelul potrivit de cărucior pentru bebelușul tău? Ghid practic pentru părinți
Vă mai despart doa câteva săptămâni până când bebe va veni pe lume? Dacă sunteți la primul copil, pe lângă emoțiile și nerăbdarea care vin la pachet cu cel mai așteptat eveniment din viața voastră, cu siguranță au apărut și întrebările… Care sunt hăinuțele potrivite? E nevoie de biberoane și sterilizator? Care este modelul potrivit de cărucior?

Ei bine,alegerea căruciorului potrivit poate fi o adevărată provocare dacă nu vă documentați din timp. Iată un ghid la obiect care vă poate ajuta să alegeți modelul potrivit de cărucioare pentru bebe... 


Tipuri de cărucioare 


1. Cărucioare 2 în 1 pentru bebeluși

Aceste modele se pot dovedi o investiţie bună pentru că conţin două module pe care le poţi alege în funcţie de nevoile şi de stilul de viaţă al familiei. Spre exemplu, puteți combina căruciorul standard cu landou ori cu scaun auto. Dacă obişnuiţi să călătoriţi mult, atunci aceasta este alegerea potrivită pentru voi.


2. Cărucioare 3 în 1 pentru bebeluși

Dacă aveți un buget mai generos, atunci vă puteţi îndrepta atenţia spre un cărucior 3 în 1. Acest model reprezintă soluţia completă, fiind compus din căruciorul standard, landou şi scaun auto. Există multe oferte vă oferă la pachet şi o geantă cu accesorii dotată chiar şi cu salteluţa pentru înfăşat.


3. Cărucioare sport

De obicei, este cel mai bine vândut model. Pentru că este simplu de utilizat, se pliază şi poate avea spătar reglabil în 3-4 poziţii, astfel încât cel mic să se simtă cât mai bine în „casa” lui mobilă. Aşadar, dacă vă doriți o alternativă la cărucioarele mari, aceasta este cea mai bună alegere pentru puiul vostru.


4. Cărucioare de tip umbrelă

Sunt cele mai ieftine de pe piaţă, sunt uşor de manevrat şi rapid de pliat şi transportat. Dar țineți cont de faptul că acestea nu atenuează eficient şocurile, motiv pentru care nu sunt prea confortabile pentru cel mic.

 

Alte sfaturi care vă pot ajuta să alegeți modeulu potrivit de cărucior pentru junior:

Țineţi cont de cel puţin trei criterii extrem de importante:  siguranţa, confortul şi manevrabilitatea.

Nu alegeţi un cărucior care are o greutate mai mare de 9-10 kilograme pentru că va fi greu de transportat de către mămică.

Cărucioarele pentru copii trebuie să aibă mai multe centuri, iar frânele trebuie să fie uşor de folosit şi să fie realizate din materiale rezistente.

De asemenea, fiţi atenţi şi la roţile căruciorului fiindcă de acestea depind gradul de manevrabilitate şi cel de atenuare a şocurilor. Roţile mai mari atenuează şocurile produse de denivelări, dar cele mici sunt mai uşor de manevrat. Cauciucul şi siliconul sunt cele mai bune soluţii atunci când vorbim despre materialul din care sunt realizate rotile.

În același timp, țineți cont și de accesoriile cărucioarelor pentru copii. Se vor dovedi utile următoarele piese: plasă pentru ţânţari, husa pentru ploaie şi geanta pentru depozitare. 


Sperăm ca acest ghid să vă fie de folos atunci când va trebui să alegeți un cărucior pentru juniorul vostru!

Foto: Freepik


Ce alte achiziții se pot face după 12 luni?

Dacă în primele luni de viață, căruciorul este unul dintre cele mai importante accesorii pentru un bebeluș, o dată cu trecerea timpului prichindelul ajunge să meargă, iar atenția se va îndrepta spre alte dispozitive. Dacă vreți să faceți un cadou pentru un prichindel mai mare de 1 an, care deja merge și își ține bine echilibrul, vă puteți orienta spre un leagăn de copil. Există mai multe modele, inclusiv unele care se pot monta și în interior. 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus