Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum poți decora camera copilului cu ajutorul tapetului

0
Cum poți decora camera copilului cu ajutorul tapetului
Dacă plănuiești să renovezi în curând camera juniorului și încă nu știi exact ce să folosești pentru a decora pereții ar fi bine să iei în considerare și tapetul. Nu doar că are un efect stilistic deosebit, prin culori și modele, dar este și modalitate excelentă de a inspira creativitate copilului.

Deși a foat lăsat într-un con de umbră zeci de ani la rând, în ultima vreme tapetul reprezintă una dintre cele mai populare alegeri ale designerilor de interior când au de decorat o cameră. Nu doar că au apărut alte materiale, mult mai rentabile, dar imprimeurile disponibile pot transfora o simplă încăpere într-o operă de artă.

Este și cazul dormitorului celui mai mic mebru al familiei pe care îl poți personaliza într-un mod aparte. Pentru că folosirea tapetului este o modalitate ușoară de a transforma camera copilului într-un spațiu în care îi va plăcea să petreacă timp. 

Culorile îndrăznețe și personajele distractive sunt o modalitate excelentă de a inspira creativitate copiilor. Pentru a pune un tapet pe perete este nevoie să alegi doar unul sau doi pereți sau, probabil, să faceți o caracteristică a unei zone de birou sau a zonei patului cu un tapet ca fundal pentru acea parte a camerei.

Apoi alege unul dintre zecile, poate sutele, de modele tapet pentru dormitor și... la treabă! Înainte însă, ține cont de recomandările specialiștilor. 

Primul lucru de care trebuie să ții cont este locul în care se va monta tapetul. Va fi tapetul montat pe peretele opus ferestrei? Va fi un tapet ce va completa aspectul mobilierului într-o tentă elegantă? Cu siguranță, oricare ar fi răspunsul, tapetul va rafina camera copiilor, pentru a adăuga o altă dimensiune grafică a pereților deja vopsiți în culori calde.


Tapetul trebuie să fie destul de rezistent la ceea ce se întâmplă în camera unui copil și se caracterizează prin faptul că acesta din urma va avea tendința să se joace pe tapet, să deseneze și să își lipească mâinile. Cu timpul, toate aceste acțiuni ale copilului pot afecta structura tapetului, de aceea este destul de important ca pentru camera copilului să se opteze pentru un tapet durabil și rezistent.

Dacă îți dorești ca tapetul să amplifice lumina oferită de soare, atunci cu siguranță acesta trebuie să se regăsească în culori cât mai deschise, culorii vii, chiar și în camera bebelușului. Piesele standard de tapet nu trebuie să estompeze deloc lumina naturală a soarelui, ci trebuie să vină ca o îndrăzneală de a atrage efectul de spațiu mai mare cu ajutorul pereților cu tapet.


Dacă alegi un tapet mult mai îndrăzneț în cameră, acest lucru poate deveni un pic mai dificil pentru a absorbi din aspectul final al spațiului. Cu siguranță se oferă posibilitatea de a rupe continuitatea tapetului prin utilizarea de rame sau de scaune, în cele mai sigure puncte de congruență. Dacă ai deja montat un suport pe perete precum un tablou, atunci poți lăsa culoarea naturală a peretelui în acea înălțime de perete corespunzătoare.

În cazul în care cel mic își cunoaște cel mai bine personajele preferate și dorește să le aibă în permanență aproape, atunci este cazul să optezi pentru modele cu eroii din desene animate.  


De ce ai nevoie pentru montarea tapetului?


Tapet/Fototapet: Asigură-te că achiziționezi numărul potrivit de role. Poți chiar să cumperi cu o rolă mai mult decât ai calculat, pentru a nu avea surprize, iar mai apoi poți folosi rola pentru decorul unui dulap, de exemplu. Vei găsi informațiile despre dimensiunile rolelor la fiecare model de tapet și fototapet, în funcție de model și de distribuitor, trebuie doar să faci calculele corecte pentru suprafața pe care vrei să aplici tapetul sau fototapetul.

Adeziv: În cele mai multe cazuri vei găsi adezivul recomandat tapetului respectiv la același distribuitor. Adezivul se amestecă împreună cu apa, după instrucțiunile de pe ambalaj, pentru a forma o pastă pe care o vei aplica pe perete.

De reținut! Ai grijă unde arunci surplusul de adeziv ca să nu ai nevoie de altcineva care să îți arate cum desfunzi chiuveta!

Pensulă/Trafalet: Pentru a aplica pasta adezivă pe perete, vei avea nevoie de o pensulă de mari dimensiuni, sau de un trafalet. Păstrează la îndemână și o pensulă mai mică pentru când vei avea de aplicat pasta adezivă în apropierea colțurilor peretelui, mai ales dacă aplici tapetul doar pentru un perete de accent.

Ruletă și creion: Ruleta îți va fi absolut necesară pentru a măsura cu atenție suprafața pe care montezi tapetul.

Cutter și foarfecă: Vei avea nevoie de cutter pentru a tăia tapetul în exces și foarfeca pentru a tăia rolele de tapet înainte de aplicare. Fiecare rolă are instrucțiuni clare, care te vor ajuta să faci o treabă bună, chiar și fără experiență.

Șpaclu de plastic: Șpaclul te va ajuta să netezești suprafața tapetului pentru a sparge eventualele bule de aer care se formează după aplicare.

Burete: Un burete specific pentru tapet ar fi ideal, însă poți folosi și alt gen de burete moale, din celuloză, sau chiar o cârpă curată, pentru a nivela și curăța cu apă tapetul.

Nivelă cu bule: Ochiul și pereții pot să te înșele când faci estimări fără unealta potrivită, așa că apelează la ajutorul unei nivele cu bule (boloboc) pentru a aplica tapetul corect.


Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus