Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Idei pentru părinți: Cum să-ți amenajezi dormitorul când îl împarți cu un bebeluș

0
Idei pentru părinți: Cum să-ți amenajezi dormitorul când îl împarți cu un bebeluș
Chiar dacă, în mod ideal, copilul trebuie să aibă camera lui, nu toți părinții au parte de locuințe generoase, cu spații pentru fiecare membru al familiei. Cum poți amenaja dormitorul când îl împarți cu mezinul familiei? Descoperă în articol câteva idei care îți pot fi de mare ajutor!

Atenție, răbdare și... anumite obiecte de mobilier! 

Vă pregătiți să deveniți părinți în scurt timp și nu știți cum să vă amenajați dormitorul? 

Chiar dacă locuiți într-un apartament cu mai multe camere ori într-o casă generoasă, în prima jumătate de an, nou-născutul trebuie să doarmă în aceeaşi încăpere cu părinţii - dar nu în acelaşi pat. Potrivit American Academy of Pediatrics, această simplă măsură reduce riscurile în cazul unuia dintre factorii majori ai deceselor postnatale în lume: sindromul morţii subite a sugarului. Alături de părinţi, bebeluşul doarme mai uşor, iar ei sunt sunt mult mai receptivi la reacţiile copilului în somn.

Totodată, prezenţa micuţului în dormitorul părinţilor rezolvă şi o problemă de logistică: îl poţi hrăni sau îl poţi schimba mai repede fără să fii nevoită să treci dintr-o cameră într-alta, mai ales în timpul nopții.

Însă, sunt mulți cei care nu au parte de un apartament generos, prin urmare trebuie să-și împartă dormitorul cu cel mai mic membru al familiei.  Însă, pentru a nu transfora camera într-o “creșă” pentru cel mic, căci e important ca și părinții să aibă locul lor, iată câteva idei de amenajare a dormitorului care îți pot fi de folos:

Astfel, pentru un dormitor combinat, este important să se țină seama de nevoile adulților care locuiesc în el și de nevoile juniorului, pentru a asigura amplasarea locurilor de dormit, o zonă de lucru, o sală de joacă și, de asemenea, un dressing. Cum poți obține toate aceste spații într-o cameră obișnuită? Trebuie să utilizați modalități simple, dar eficiente de a economisi spațiu, cunoscând unele dintre legile ergonomiei. 

Prin urmare, în primii doi ani de la nașterea prichindelului, puteți  folosi o mare suprafață a camerei la discreția voastră, deoarece mobilierul principal al copilului ar trebui să fie un pat de leagăn și un sertar compact de sertare sau un suport pentru copii scăzut pentru depozitarea jucăriilor, cărților, lucrurilor pentru copii.

Ce mai puteți face pentru amenajarea dormitorului vostru când îl împărțiți cu un bebeluș? Cu siguranță, v-ați gândit la decorațiuni! Mai ales pe pereții din jurul pătuțului bebelușului. Dar,deoarece vorbim despre o cameră combinată, ar trebui să folosiți decorațiuni care pot fi ușor îndepărtate și înlocuite. De exemplu, imaginile încadrate, rafturile ușoare pentru jucării mici, autocolantele, meșteșugurile origami și ghirlandele pot fi niște variante potrivite. 
De asemenea, uita de iluminarea suplimentară în zona copilului: o lampă de masă pe o noptieră, o scânteie pe peretele de lângă pătuț sau o lampă de podea stabilă pot crea o atmosferă confortabilă și va oferi o lumină bună..

În același timp, pentru a separa vizual zona copiilor de cea destinată adulților, așezați un covor luminos lângă pătuț și puneți un scaun înalt cu un scaun moale. 

La fel de important este să păstrați în dormitorul matrimonial și elemenetele care vă plac vouă, celor mari. Pentru că și voi aveți nevoie de un spațiu dedicat în care să vă regăsiți, în care să vă relaxați... atât cât vă permite conviețuirea cu un bebeluș! Atunci când alegeți stilul pentru amenajarea dormitorului vostru, trebuie să țineți cont și de particularitățile încăperii, nu doar de preferințele personale.

Ce-i drept, deși par o provocare, dormitoarele mici nu sunt însă întotdeauna problematice. În magazinele de specialitate veți găsi soluții pentru a folosi spațiul la potențialul maxim, fără a vă priva de confort și fără a face mari compromisuri în ceea ce privește amenajarea locurilor de depozitare. 

Spor la amenajare!

Foto: Freepik; Pixabay


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus