Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pe 18 noiembrie, Mickey Mouse sărbătorește 90 de ani de la apariția sa

0
Pe 18 noiembrie, Mickey Mouse sărbătorește 90 de ani de la apariția sa
Unicul Mickey Mouse aduce împreună oamenii de toate vârstele mai mult decât orice alt personaj animat și le reamintește de beneficiile râsului, ale optimismului și ale speranței.

Cu farmecul său universal și abilitatea de a se conecta emoțional cu generații din toată lumea, niciun alt personaj nu ocupă un loc similar în inimile și mințile fanilor de pe tot globul.


Până în prezent, Mickey Mouse a apărut în peste 120 de titluri animate și poate fi acum văzut în Desene cu Mickey Mouse, Clubul lui Mickey Mouse și Mickey și piloții de curse la Disney Channel și Disney Junior. Este prezent nu doar în cele mai renumite parcuri tematice din lume, ci și în numeroase spectacole în turneu, cum ar fi Disney On Ice și Disney Live! și are rolul de simbol al tot ceea ce este Disney. 


Mickey Mouse este amuzant, activ, optimist și un lider înnăscut. Declanșează nostalgia copilăriei în adulți și le insuflă copiilor valori pozitive, distrând și amuzând publicul oriunde merge.

2018 marchează 90 de ani de la prima apariție în Steamboat Willie pe 18 noiembrie 1928, de aceea, în acest an vor avea loc mai multe evenimente la nivel mondial, inclusiv o ediție specială la ABC, World’s Biggest Mickey Mouse Party la ora de maximă audiență, o petrecere organizată în Parcurile Disney din întreaga lume și multe altele!


Cum îl poți sărbători pe Mickey?

Fotograful Cristian Șuțu vă așteaptă să-l sărbătoriți pe Mickey alături de Disney printr-o amintire de neuitat. Pe 16 și 17 noiembrie 2018, la ARCUB (str.Lipscani nr. 84-90), sunteți așteptați  la o sesiune publică de fotografie,  PORTRET DE PRIETEN. Vino, deci, cu cineva drag ție, iar fotograful vă va face  cadou o fotografie de pus în ramă. Nu este nevoie de programare.

Programul este: vineri, 16 noiembrie, între orele 17:00 și 21:00, iar sîmbătă, 17 noiembrie, între orele 14:00 și 20:00.


Câteva lucruri mai puțin cunoscute despre Mickey Mouse

Mickey a jucat în zeci de filme de televiziune și episoade speciale Disney, iar în 1988 a apărut în ceremonia de decernare a Premiilor Academiei®, prezentând un plic actorului Tom Selleck. În 2003, Mickey a revenit să prezinte ceremonia Oscar® împreună cu actrița Jennifer Garner.

Mickey are 4 degete la fiecare mână, o alegere care a fost în primul rând de ordin estetic.

Ub Iwerks era cunoscut pentru producerea a 700 de desene într-o singură zi. A animat primele desene Mickey Mouse aproape de unul singur, iar recordul lui nu a fost niciodată egalat. 

Mickey Mouse a fost prezent în 121 de animații și featurette-uri la cinema, din care 118 între 1928 și 1953.

Numele lui Mickey în italiană este Topolino (care înseamnă „șoricel”). În alte limbi, este numit Micky Maus (germană), Mikki Hiiri (finlandeză), Michael Musculus (latină) și Musse Pigg (suedeză), printre altele.

Statuia Partners este statuia lui Walt Disney ținându-l de mână pe Mickey. Sculptată de Blaine Gibson, Partners este la loc de cinste în mai multe Parcuri Disney, inclusiv Walt Disney Studios Park din Disneyland Paris.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus