Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pe repede-înainte! Cum poți începe o zi de luni în 5 minute

0
Pe repede-înainte! Cum poți începe o zi de luni în 5 minute
De câte ori nu ți s-a întâmplat să nu auzi alarma dimineața și să te trezești că, în doar 5 minute, nu doar că tu trebuie să fii gata, dar trebuie să-i echipezi și pe copii de școală sau de grădiniță?! Și că ai uitat să le pregătești hainele ori pachețele de școală cu o seară înainte... Ce poți face în această situație? Apelezi la câteva trucuri și la... tehnologie!

Nu doar în zilele de luni, nu te poți trezi la timp... Dar, de obicei, orice început de săptămână se pornește mai greu, mai ales dacă ai avut un weekend plin de petreceri și întâlniri. Și mai ales dacă prichindeii tăi nu sunt foarte organizați când vine vorba de ritualurile matinale: spălat pe dinți, îmbrăcat, pregătirea ghizodanului… 

Ce poți face în această situație? Iată câteva recomandări pe care le-am primit de la mămicile care au apăsat de prea multe ori pe butonul “Snooze”:

Nu intra în panică! Ușor de zis, dar greu de făcut... Însă este foarte important să nu te pierzi cu firea și să nu te mai gândești că cei mici vor ajunge prea târziu la școală ori la grădiniță, iar tu sigur vei primi o mustrare din parte șefului. Ma bine contrează-ți energia pe ce ai de făcut că să ieși din casă cât mai repede. 

Dă drumul la muzică! Mai tare un pic... Un ritm vesel îi va face și pe copii să se trezească mai repede și să se mobilizeze. Cel mai la îndemână este radioul ori dacă ai o listă deja presetată pe YouTube... perfect! O să constați că o melodie veselă chiar face minuni.

Îmbracă-te repede, în timp ce copiii se spală pe dinți! Iar dacă constați cu stupoare că bluza pantalonii ori cămașa pentru birou sut cam șifonate ori rochița fetiței trebuie schimbată cu alta necălcată... apelează la tehnologie! Crezi că operațiunea de călcare îți va lua prea mult timp? Nicidecum, dacă folosești un fier de călcat cu aburi ori chiar mai la îndemână, dimineața, îți este un astfel de model vertical, soluția perfectă pentru materialele delicate dar și retușurile de ultim moment. Nu ai nevoie să-ntinzi masa de călcat și în cel mult un minut cămașa e netedă precum hârtia!

Cu doar 5 minute la dispoziție pentru a fi gata de plecare nu prea mai  timp de mic-dejun, nu? Însă este cea mai importantă masă a zilei și nu e recomandat să sari peste ea. O banană, pe care cei mici o pot consuma pe scări ori în mașină, în cazul în care aveți ceva de mers până la școală sau la grădiniță, este cea mai rapidă soluție. O banană este o excelentă sursă de vitamine din complexul A , B şi C (87% din necesarul zilnic de vitamina A, 25% din necesarul zilnic de B6 şi până la 17% din necesarul de vitamina C), dar şi o importanţă sursa de minerale precum fier, calciu şi potasiu. Și un baton de cereale este o altă alternativă rapidă și sănătoasă!

Machiază-te la semafor! Dacă mergi cu mașina, după ce-i lași pe juniori la școală ori la grădiniță, ai timp să te și aranjezi un pic în oglinda retrovizoare. La semafor, când este roșu, ori chiar când ești prinsă în trafic, căci dimineața se stă mult bară-n bară, nu? Iar sfatul tuturor make-up artiștilor este să alegi culorile cel mai apropiate de nuanţa naturală a tenului tău. Astfel, te poți aranja rapid, în mașină. Lucrurile sunt un pic mai dificile dacă te deplasezi cu mijloacele de transport în comun. Însă mămicile sunt mereu inventive, nu?! Pot improviza aproape în orice condiții. 

Tu cum reușești să fii gata la timp în fiecare dimineață?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus