Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Prima călătorie cu avionul a copilului: Ce trebui să conțină bagajul de mână

0
Prima călătorie cu avionul a copilului: Ce trebui să conțină bagajul de mână
Te pregătești de primul zbor alături de prichindelul tău? Cu siguranță, ai multe emoții! Cum va reacționa, cât de mult spațiu va avea, ce poți lua cu tine în avion, vei putea să încălzești apa pentru laptele praf… Sunt doar o parte din temerile tale. Ce ar trebui să conțină bagajul de mână? Iată câteva sugestii…

Dacă este prima dată când rezervi bilete de avion pentru tine și juniorul tău trebuie să știi că până la 2 ani copiii călătoresc în brațele părintelui și plătesc doar o mică taxă, nu prețul întreg al biletului. Peste 2, ani copilul are locul lui și plătește biletul ca un adult. De asemenea, dacă puiul tău are până în 2 ani, e foarte important să știi că poți transporta  şi o geantă pentru bebeluş de maximum 5 kilograme. Cu toate acestea, nu există un bagaj de cală admis pentru copiii care călătoresc în braţele unui adult. 

Prin urmare, ce ar trebui să conțină bagajul de mână destinat celui mic? Cu siguranță, te întrebi dacă ai voie cu apă. În mod normal, la controlul de securitate din aeroport, nu ai voie sa trecei cu apă, dar în cazul copiilor se face o excepție. Astfel, poți include  și lichide în cantități mici în bagajul de mână.

Iată și ce poți pune în bagajul de mână:

  • șervețele umede, necesare atât pentru schimbarea scutecelor, cât și pentru ștersul mâinilor sau jucăriilor;
  • scutece + aleze;
  • sticla cu apă;
  • formula de lapte în doze, dacă este cazul;
  • gustări (biscuiți, cereale, borcănașe cu mâncare, bucăți de morcovi în cazul prichindeilor mai mari de 6 luni);
  • haine de schimb;
  • păturică (în avion, aerul condiționat este uneori puternic și o păturică subțire poate fi de folos);
  • jucarii și cărticele colorate;
  • gel de mâini pentru dezinfectare;
  • suzetă (utilă la decolare, aterizare si la somn).

De mare ajutor îți va fi și căruciorul. Alege un model ușor, pliabil, pe care ai voie să îl iei până la treptele avionului, iar după aterizare acesta va fi disponibil tot la scara avionului (cu condiţia ca acest lucru să fie permis de condiţiile locale).

Alte lucruri de care trebui să ții cont la prima călătorie cu avionul a copilului:

Pașaportul

Pentru copil este necesar să aibă paşaport, indiferent de destinaţie. Când copilul călătoreşte doar cu unul dintre părinţi este necesară o procură de la celălalt părinte prin care acesta să îşi dea acordul pentru trecerea graniţei. De asemenea, este util să ai la tine o copie după certificatul de naştere al copilului, se poate că autorităţile de la vamă să îți ceară acest document.

Chek in-ul

Trebuie să ajungeți la aeroport cu 2 ore înainte de decolare, iar prima oprire este cea de la Check in, unde beneficiezi de prioritate dacă ai un bebeluș.  Este util să faci Check in online de acasă, dar tot va trebui să lăsaţi bagajele la porţile de Check in de la aeroport. Față de călătoriile normale, dacă mergi cu prichindelul și iei și căruciorul va trebui să ceri etichetă pentru acesta, ca să îl poți lua până la ușa avionului. 

Telefonul mobil și tableta

Două device-uri care pot alunga plictiseala celor mici. Descarcă-le jocurile și filmele preferate și ai grijă ca, pe perioada zborului, telefonul sau tableta să fie comutate pe modul “Avion”. 

Presiunea din urechi la decolare și aterizare

În cazul bebelușilor, pentru a evita durerile de urechi cauzate de schimbările de presiune a aerului din avion de la decolare şi aterizare, este recomandată alăptarea  în acele momente sau o suzeta ori tetina. Bebeluşii cei predispuşi la acest disconfort sunt cei care suferă de congestii nazale cauzate de răceli sau alergii. În acest caz, este indicat să întrebi în prealabil medicul dacă este bine să îi dai bebeluşului antihistaminice sau decongestionante înainte de a decola.

Tu ce alte recomandări ai mai adăuga?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus