Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Sondaj internațional: Care este cea mai bună ţară din lume pentru a creşte un copil?

0
Sondaj internațional: Care este cea mai bună ţară din lume pentru a creşte un copil?
Într-un sondaj realizat în mai multe state din lume, România ocupă locul 38 în clasamentul ţărilor care oferă cele mai bune condiţii de creştere a copiilor. Ce țări s-au clasat pe primele trei locuri?

Potrivit CNN, sondajul a a avut în vedere calităţi precum siguranţa, egalitatea de gen, viaţa ecologică, legile pentru familie şi drepturile omului.  Iar topul ţărilor care oferă cele mai bune condiţii de creştere a copiilor este dominat de Danemarca, Suedia şi Norvegia. 

„Aceste ţări au concedii de paternitate şi de maternitate generoase şi au sisteme de învăţământ foarte bine puse la punct. Un aspect la care Statele Unite pierde mult teren este siguranţa. Din acest punct de vedere, SUA se află pe locul 32“, a declarat Deidre McPhillips, unul dintre autorii cercetării.  

În clasament, Canada ocupă locul patru pentru creşterea copiilor, urmată de Olanda, Finlanda, Elveţia, Noua Zeelandă, Australia şi Austria. Marea Britanie este numărul 11, iar România 38, după Republica Dominicană şi urmată de Malaysia sau Filipine.  

Raportul „Cele mai bune ţări“ a evaluat 73 de ţări pe baza a 65 de aspecte. Pentru a face acest lucru, a intervievat peste 20.000 de persoane din America, Asia, Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.


Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus