Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Trucuri pentru părinți: Cum poți scoate petele de marker permanent de pe orice suprafață

0
Trucuri pentru părinți: Cum poți scoate petele de marker permanent de pe orice suprafață
Prichindeii adoră să deseneze peste tot! Pereții, mobila, hăinuțele, jucăriile, uneori chiar și mașina... toate se transformă într-o planșă de desen pentru ei, în ciuda protestelor părinților. Iar când desenele lor sunt realizate cu markere permanente, coșmarul ia amploare! Cum poți scoate astfel de pete? Iată câteva trucuri care îți pot fi de mare ajutor.

Sunt colorate, lasă urme groase sau foarte subțiri, în funcție de grosimea vârfului și reprezintă o atracție deosebită pentru cei mici. Vorbim despre markerele permanente, cu care copiii adoră să deseneze pe orice! Însă urmele lăsate sunt greu de scos, chiar și cu cea mai performantă mașină de spălat rufe. Cum poți scoate petele de marker permanent de pe orice suprafață? 

Pentru pereți, ai nevoie de fixativ de păr și șervețele de hârtie. Aplică fixativul pe perete, apoi șterge energic cu șervețele uscate. Și gata! Pata a dispărut!

De câte ori juniorul nu a desenat și în bucătărie?! Pentru blaturile laminate, din marmură sau granit ai nevoie de acetonă și de o dischetă din bumbac. Aplică acetona pe pată și șterge cu discheta.

Tocami ai descoperit că romanul tău preferat are urme de marker pe pagini? Și nu vorbim de cuvintele sau formulele încadrate sau subliniate pe foaie de tine… Ci de desenele piticilor! În acest caz, ai nevoie de puțină lămâie și un bețișor de ureche. Tot ce trebuie să faci este să iei bețișorul să-l uzi cu puțină zeamă de lămâie și să ștergi cu grijă “capodoperele” copiilor.


► Citește și Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii aduce în îngrijirea copiilor


Nici covorul nu are scăpare, mai ales când cei mici își desfășoară activitățile pe jos... Ppentru a îndepărta urmele de marker de pe covor, aplică spirt medicinal, apoi șterge cu o cârpă de bumbac.

Iar hăinuțele sunt cele mai la îndemână! Cum scapi de petele de marker de pe haine? Tot cu zeamă de lămâie. Aceasta se pune pe pată, lăsând-o să acționeze 5 minute, după care spală cu apă caldă.

Tu ce alte trucuri mai știi?

Sursa: Onegoodthingbyjillee.com

Foto: Freepik.com


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus