Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum împachetezi cadourile de Crăciun? Idei de realizat acasă

0
Cum împachetezi cadourile de Crăciun? Idei de realizat acasă
Numai mâine nu-i Crăciunul, nu?! Dacă te-ai decis deja ce cadouri vrei să le cumperi celor dragi, e momentul să acorzi un pic de atenție și împachetatului. În cazul în care te-ai săturat de clasicele funde roșii ori de cutiile colorate, îți propunem să încerci un alt stil, mult mai personal și care îi va cuceri pe toți cei dragi. În plus, cei vizați își vor identifica mult mai ușor cadoul sub brad. De ce? Pentru că se vor recunoaște în fotografii!

Cât de speciale sunt zilele de Crăciun, când toți cei dragi se adună în jurul bradului și încep să-și desfacă darurile, nu-i așa? Mai ales când își încurcă pachetele, iar ciorapii de lână ai bunicii ajung la bebelușul familie, cravata tatei la soacră ori jucăriile mezinului la… cățel! Chiar dacă folosești hârtie de ambalat diferită ori panglici multicolore, tot există șanse să se producă încurcături.

Cum poți evita o astfel de situație? Iată o idee pe care am găsit-o pe Pinterest. Aplică pe ambalajele fotografiile celor dragi. Imprimarea de fotografii este uşor de realizat şi mult mai ieftină direct la tine acasă, cu o hârtie foto lucioasă ori mată. Poți folosi hârtie foto satinată, lucioasă, magnetică sau autoadezivă, în diferite gramaje şi formate. Astfel, le poți lipi ușor pe carton, pe hârtie, folosindu-te de bandă dublă adezivă, ori chiar pe cutiile magnetice, dacă există și astfel de ambalaje.

Iar dacă vrei să transformi împachetatul cadourilor și într-un element de decor special de Crăciun, alege hârtie de aceeași culoare și printează fotografiile în alb-negru ori în sepia. Nu doar că vei obține un efect “scenic” deosebit, dar îi vei ajuta pe cei dragi să-și găsească darul mult mai repede! 

Sau poți "accesoriza" ambalajul cu panglici colorate ori crenguțe mici de brad pentru a da acea notă specifică Sărbătorilor.  Fără a acoperi însă fotografiile. Chiar și nasturii colorați pot fi lipiți pe marginea pozelor,  ca și cum ai încadra imaginea într-o ramă. La fel poți lipi și alte forme decupate din hârtie colorată: steluțe, inimoare, fluturași, emoticoane, clopoței, paiete... Cadourile pentru cei mici pot fi "accesorizate" astfel. Iar dacă darurile sunt pentru fetițe, atunci un pic de sclipici e binevenit!  Bineînțeles, ambalajele nu se vor arunca la gunoi!

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus