Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici

0
Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici
Confecţionarea decoraţiunilor de Halloween reprezintă o idee grozavă pentru întreaga familie, mai ales că poți îmbina utilul cu... distracția. De ce? Pentru că întreg procesul stimulează dezvoltarea îndemânării şi creativităţii copilului, aventurându-vă în același timp în crearea celor mai simple, dar şi de efect decoruri pentru cămin.

Chiar dacă nu este o sărbătoare tradițională românească, copiii sunt fascinați de Halloween. Mai ales că magazinele au fost luate cu asalt de produse specifice. Peste tot găsești dovlecei, fantome, păienjeni, vrăjitoare ori vampiri sub diverse forme. Dincolo de marketing, acest eveniment poate fi un bun pretext pentru a petrece timp de calitate cu cei mici. În ce fel? De exemplu, puteți confecționa împreună decorațiunile de Halloween. 


Iată câteva idei simpatice de decorațiuni pentru Halloween:


Fantome din bidoane

Bidoanele de apă sau de lapte goale se pot transforma în cele mai simpatice decoraţiuni de Halloween pentru casă. Și sunt și foarte ușor de realizat! Nu vă trebuie mai mult de câteva minute la dispoziţie şi un marker negru. Cu cât aveţi mai multe bidoane, cu atât puteţi crea o mulţime de chipuri de fantome simpatice, pe care le aranjaţi, la rând, lângă un perete şi le luminaţi cu câte o lanternă mică în interior.


Ghirlande colorate

Puteți descărca de pe Internet cele mai simpatice personaje sau simboluri dintre cele specifice Halloween-ului – vrăjitoare drăguțe, pisici, dovlecei, fantome vesele etc. – și le puteți scoate pe hârtie foto, dacă aveți imprimante cartușeria. După ce ați printat figurile alese, decupați-le împreună cu juniorii, apoi agățați-le pe sfori colorate. 


Terariu „Bu-hu-hu!”

Aveți nevoie de un borcan de bucătărie cu capac pentru a-l transforma într-un terariu pentru Halloween. Pregătiți baza terariului din pietre şi frunze uscate sau plante dispuse la întâmplare în borcan, apoi aşezați strategic, din loc în loc, dovlecei de jucărie. Ori cu vreo figurină care să se încadreze în temă!


Costum de Halloween: „Vrăjitoare cu dichis”

Aveți nevoie de un tricou mai mare sau o rochiță neagră pe care le franjurați  la mâneci și în partea de jos. Pălăria se poate confecționa dintr-un carton negru sau carton simplu pe care îl pictați cum vă doriți (de exemplu, negru cu steluțe aurii). Va fi o activitate draguță și distractivă împreună cu cei mici!


Lămpi din borcane pictate

Luaţi câteva borcane pe care le aveţi în casă. Le vopsiţi în diverse culori, apoi desenaţi cu un marker figuri câte mai ciudate. În interior aprindeţi o lumânare şi…lampa este gata! O altă variantă este să lipiţi fâşii de pânză albă şi câţiva ochi din plastic, pe care îi găsiţi în comerţ. De efect!


Despre Halloween, pe scurt

Numele de „Halloween” provine din Scoţia şi este, de fapt, prescurtarea numelui sărbătorii creştine „All Hallows’ Eve”. Scoţienii spun „All Hallows’ Even” (“even” înseamnă “seara” în dialectul lor, care poate fi pronunţat şi “een”), dar, în timp, denumirea lungă a acestei sărbători s-a transformat în „(All) Hallow(s) Eve(n)”, apoi în Halloween.

Halloween-ul a luat amploare la sfârşitul secolului al XIX-lea, atunci când, peste tot în America de Nord, oamenii se costumau şi mergeau din casă în casă, pentru a cere mâncare şi bani. Tot atunci, copiii au început să poarte costume amuzante.

În Europa medievală, de Sărbătoarea Tuturor Sființilor, creştinii dădeau celor săraci mici prăjituri făcute special pentru această zi. În schimbul mâncării, persoanele nevoiaşe promiteau că se vor ruga pentru morţi. Cu timpul, copiii au început să meargă la vecini, care le dădeau bere, mâncare şi bani.

Explozia televiziunii de la jumătatea secolului al XX-lea, americanii au început să asocieze Halloween-ul cu o sărbătoare a copiilor, care ies costumaţi pe străzi pentru a cere dulciuri vecinilor.

Astfel, Halloween-ul s-a transformat într-o sărbătoare comercială, care aduce doar în Statele Unite ale Americii peste şase miliarde de dolari comercianţilor.

În prezent, Halloween-ul se sărbătoreşte nu doar în Europa şi America de Nord, ci şi în America de Sud, Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Asia de Est.

La noi în ţară, Halloween-ul a pătruns după Revoluţia din 1989 şi este sărbătorit în jurul mitului lui Dracula, deşi acesta este o invenţie tot a americanilor, iar noi avem o altă sărbătoare care cinsteşte morţii: Sâmbăta Morţilor.

Foto: Freepik; Pinterest


Galerie Foto

  • Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici
  • Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici
  • Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici
  • Decorațiuni de Halloween pe care le poți face împreună cu cei mici

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus