Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Începe școala! 5 accesorii pe care le poți confecționa împreună cu juniorul tău

0
Începe școala! 5 accesorii pe care le poți confecționa împreună cu juniorul tău
Încă puțin și sună clopoțelul care anunță un nou an școlar! Aproape că ai cumpărat toate rechizitele, uniforma este pregătită, iar cel mic nu mai are răbdare până când își va întâlni colegii. Ce-ai zice dacă i-ai ocupa timpul cu alte pregătiri? Mai precis, îți propunem 5 idei prin care poți confecționa diverse accesorii pentru școală împreună cu juniorul tău!

Mai ales în primii ani de școală, pregătirea ghiozdanului și a tuturor accesoriilor de care are nevoie un elev reprezintă una dintre cele mai așteptate activități ale începutului de toamnă. Însă, ce-ai zice dacă le-ai personaliza un pic? Ai nevoie de ceva îndemânare, lipici, foarfece, hârtie colorată, capsatoare, câteva piese lego și… inspirație, pe care ți-o oferim noi!

Iată 5 accesorii pentru școală pe care le poți confecționa împreună cu juniorul tău:

1. Organizator birouToate creioanele, cariocile, pixurile, foile colorate și agrafele de birou își pot găsi un loc confortabil într-un organizator de birou. Însă nu vorbim despre unul oarecare, ci despre un suport realizat din piese lego. Nu doar că juniorul se va distra realizându-l, ci rezultatul final poate fi folosit pe termen nelimitat!


Etichete ghiozdanCu siguranță, mulți dintre colegii copilului tău vor avea același model de ghiozdan. Ori de penar. Ca să-l poți ajuta să-l deosebească pe-al lui ai nevoie de o etichetă personalizată. Pe care o poți confecționa chiar tu împreună cu mezinul familiei. Ai nevoie de un breloc metalic ori poți folosi și o sfoară mai groasă pentru a realiza agățătoarea. În rest, etichetele se pot realiza atât din materiale textile, gen pâslă colorată, cât și din coli de plastic. Lipește câțiva nasturi ori alte figurine de mici dimensiuni și... gata!


Pelerină pentru mereDe cele mai multe ori, pacheteul de prânz al juniorului conține și un măr, nu? Ce zici de o pelerină specială, veselă și colorată, care să acopere acest fruct? Decupează dintr-un material de tip fleece un cerc cam de mărimea unei farfurii întinse, modelul clasic, pe care îl perforezi pe margine. Din același tip de material, dar de culoare verde, decupează forma unei frunze, pe care o coși într-o parte. Cu un șnur din elastic, pe care îl însăilezi pe marginea perforată deja, strângi “hăinuța” lăsând un spațiu suficeint de mare încât să poți introduce un măr în săculeț.Insigne pentru ghiozdan

Ghiozdanul mai poate fi personalizat și cu ajutorul unir insigne / broșe pe car ele puteți confecționa împreună! Ai nevoie de resturi de materiale de diferite culori și texturi, pe care le decupezi în cerculețe de diferite mărimi. Le coși pe mijloc, iar pe spate fixezi un ac de siguranță. Ca în video-ul de mai jos:Semne de carte personalizate


Amuzant, simplu și eficient! Ai nevoie de hârtie colorată, lipici, ochișori-abțibild , plicuri simple sau cu burduf și bule și o foarfecă. Găsești o mulțime de tutoriale pe YouTube. Ori aplici cea mai simplă variantă:  tai colțul unui plic, pe care îl colorezi și pe care poți lipi alte bucăți decupate sau le poți fixa cu un capsator.  De mare ajutor îți poate fi și un perforator. Găsești mai multe modele aici!

Cum ți se par ideile noastre?

Sursa: Pinterest / YouTube 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus