Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Un mall din Capitală se va transforma și în grădiniță. Decizia a fost luată deja în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4

0
Un mall din Capitală se va transforma și în grădiniță. Decizia a fost luată deja în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4
După ce unele mall-uri din București au devenit și sedii pentru Directia de Eliberare a Pașapoartelor, iată că și unele grădinițe se mută în astfel de complexe comerciale. Primăria Sectorului 4 anunță că grădiniţele vor fi relocate, rând pe rând, în Grand Arenă Mall, și va investi aproximativ 2.000.000 de lei în amenajarea unor spaţii pentru copii în incinta mall-ului. Copiii vor învăţa în mall pe toată durata în care se vor derula lucrări de consolidare şi modernizare în grădiniţele lor.

Potrivit portalinvatamant.ro, decizia a fost luată în baza unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 4 care a aprobat, în şedinţa de săptămâna trecută, încheierea unui contract de către Direcţia de Administrare a Unităţilor de învăţământ (D.A.U.I.) pentru închirierea a 3.200 de metri pătraţi în Centrul Comercial Grand Arenă Berceni. Spaţiul ce urmează să fie amenajat astfel încât copiii şi cadrele didactice să beneficieze de condiţii pentru educaţie, va fi închiriat pentru o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 3 ani.

 

"Spaţiul va fi utilizat şi amenajat, astfel încât să permită funcţionarea temporară a unităţilor de învăţământ pe perioada în care se vor desfăşura lucrările de modernizare şi consolidare. Urmare a negocierilor cu proprietarul centrului comercial, D.A.U.I. Sector 4 va beneficia de o perioadă de graţie de 27 de luni, în care nu datorează chiria, urmând să achite chirie doar pentru restul de 45 de luni.


Având în vedere perioadele de graţie în care D.A.U.I. Sector 4 nu va plăti chiria, preţul real la expirarea duratei contractului de 6 ani va fi de 5,20 euro/mp/lună fără TVA, fiind un raport contractual avantajos, ţinând seama de necesităţile şi obiectul contractului", se arată în hotărârea Consiliului Local care a avizat inclusiv forma contractului de închiriere. 

 

► Citește și VIDEO Unde se află cea mai căutată grădiniță din lume. Nu are pereți, iar scările au fost înlocuite cu copaci


Documentul a fost adoptat fără niciun vot "împotriva", înregistrându-se doar 3 abţineri.

 

În sectorul 4 nu s-a mai investit în modernizarea şi reabilitarea unităţilor de învăţământ de 28 de ani. Grădiniţele din sector care vor fi reabilitate şi consolidate sunt în număr de 18, iar pentru a nu se pierde fondurile atrase lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor.

Conform proiectului, relocarea grădiniţelor se va face treptat, astfel încât, rând pe rând, toate grădiniţele vor fi relocate în spaţiul închiriat la Grand Arenă Mall, în funcţie de debutul lucrărilor şi de durată acestora. 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus