Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

5 octombrie, Ziua Educației. Elevii și profesorii vor avea liber?

0
5 octombrie, Ziua Educației. Elevii și profesorii vor avea liber?
Pe 5 octombrie, elevii şi profesorii vor sărbători Ziua Educaţiei, iar fiecare școală are libertatea de a sărbători "prin manifestări specifice" această zi. Anul trecut, aproape toate şcolile din Bucureşti, dar şi multe unităţi de învăţământ din ţară, au fost închise, însă au existat şi şcoli unde elevii au mers la clasă pentru diverse activităţi.

5 octombrie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Internaţională a Educaţiei, iar acest lucru înseamnă că nu se vor face în sensul obişnuit în şcoli, fiecare scoală având libertatea să sărbătorească "prin manifestări specifice" această zi. 

Potrivit portalinvatamant.ro, conform structurii anului şcolar 2017-2018 anunţată chiar de Ministerul Educaţiei "unităţile de învăţământ şi inspectoratele şcolare vor marca prin manifestări specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei şcoli, zilele de 5 octombrie (Ziua internaţională a educaţiei)".

Astfel, joi, 5 octombrie, nu se vor face cursuri în şcoli. Asta nu înseamnă însă, în mod automat, şi faptul că elevii vor sta acasă. Deși, anul trecut, o parte din şcoli şi-au anunţat elevii că pot rămâne acasă, în timp ce alte şcoli i-au chemat pentru a sărbători împreună. Aproape toate şcolile din Bucureşti au fost închise, la fel și grădinițele, în schimb elevii au mers la şcoală în Bistriţa, Baia Mare, Cluj, Braşov.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus