Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ceasurile analogice vor fi scoase din școlile britanice

0
Ceasurile analogice vor fi scoase din școlile britanice
Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața noilor generații, prin urmare elevilor din ziua de azi le este foarte greu să citească ora după un ceas analogic. Din această cauză, școlile din Marea Britanie renunţă la aceste tipuri de ceas din sălile de examen.

The Telegraph anunță într-un articol că profesorii britanici instalează acum ceasuri digitale, după ce elevii s-au plâns că în timpul testelor nu reuşeau să citească ceasul în mod corect. 

Malcolm Trobe, de la Association of School and College Leaders (ASCL), a precizat că tinerii spun că s-au obişnuit cu dispozitivele digitale. 

"Generaţia actuală nu se pricepe la fel de bine la citit ceasul tradiţonal ca generaţiile mai vechi", a declarat el pentru The Daily Telegraph. 

"Sunt obişnuiţi să vadă o reprezentare digitală a orei pe telefonul sau pe calculatorul lor. Aproape orice aparat au este digital, aşa că tinerii sunt expuşi la ceasuri electronice peste tot", a adăugat Trobe, fost director de școală. Tot el a subliniat că profesorii vor ca elevii lor să fie relaxaţi pe durata examenelor. Având un ceas tradiţional în clasă ar putea constitui o cauză de stres inutil. 

"Nu ne dorim ca elevii să ridice mâna şi să întrebe cât timp mai au la dispoziţie", a spus el. 

La începutul acestui an, un medic pediatru senior a avertizat că, din cauza utilizării excesive a tehnologiei, copiii se descurcă din ce în ce mai greu să folosească pixuri şi creioane.

“Să fii capabil să ţii în mână un creion şi să scrii cu el trebuie să ai un control puternic asupra muşchilor de la degete. Copii au nevoie de multe oportunităţi de a-şi dezvolta aptitudinile", a spus pediatrul Sally Payne.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus