Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce poți face toamna asta cu juniorii? 7 activități pentru copii și părinți

0
Ce poți face toamna asta cu juniorii? 7 activități pentru copii și părinți
Pentru că meteorologii au anunțat o toamnă călduroasă, iar specialiștii recomandă copiilor să petreacă cât mai mult timp în aer liber, ți-am pregătit o listă cu 7 activități pe care să le încerci alături de juniorii tăi. Lasă grijile deoparte, pune-te la mintea celor mici și îți garantăm că vei petrece timp de calitate alături de cei mici fără a avea nevoie de gadgeturi sau ieșiri sofisticate în oraș!

Ce program v-ați făcut în toamna asta? Ce dacă temperaturile nu vor mai fi atât de generoase ca în sezonul estival și ziua se va micșora tot mai tare, activitățile în aer liber nu trebuie să lipsească. Iată 7 activități pe care le poți încerca alături de juniorii tăi în toamna asta:


1. Joaca prin frunze

În curând, toate parcurile sau chiar grădina voastră, dacă locuiți la casă, se vor umple de frunze căzute și spectaculoase ca formă cât și culoare… Iar cu frunzele toamnei vă puteți juca în fel și chip. Când îți amintești cel mai recent moment în care ai alergat prin frunze? Ori te-ai tăvălit în ele? Ori chiar ai strâns o grămadă mare în care te-ai azvârlit apoi? Probabil în copilăria. Retrăiește această experiență alături de copiii tăi. Iar dacă sunteți la un loc de joacă ori aveți în curte un tobogan, faceți o grămadă uriașă de frunze la baza lui. Apoi alunecați direct în frunze! Distracția e garantată! La fel și pozele, dacă ai un aparat foto la îndemână pentru a imortaliza aceste momente.Și nu uita să culegeți multe frunze, diferite ca formă și culoare, pe care apoi le puteți folosi pentru alte activități în casă. De exemplu, puteți face măști, desene și fluturași din frunze de toamnă pe care le puteți transforma ușor în accesorii pentru petrecere. Ori puteți să le lipiți pe felinare și să obțineți o sursă de lumină în ton cu anotimpul! 


2. Labirint din frunze

Dacă tot v-ați străduit să adunați cât mai multe frunze, ce zici de un labirint? Ca cel din imaginea de mai jos! Nu doar că cei mici se vor amuza încercând să ajungă la capătul lui însă, astfel, le vei antrena și spiritul de observație, dar și abilitatea lor de a rezolva probleme, mai ales când nimeresc într-o “fundătură”.
3. Picnic în pădure

Dacă nu locuiți în afara orașului, puteți merge la picnic și în parc. Pregătește un coș plin de bunătăți, o pătură mai groasă, poate și un ceai sau ciocolată caldă într-un termos și ieși în natură. O ocazie perfectă pentru ca juniorii tăi să observe natura toamna, cu toate schimbările care se petrec: frunzele își schimbă culoarea, ce culori au, cum cad frunzele, ce fac păsările, insectele etc. Și puteți strânge o mulțime de materiale naturale cu care sa faceți diferite activități la iarnă.

4. Culesul recoltei

Aveți bunici la țară? Perfect! Mergeți la cules cu juniorii. Astfel, vor învăța mai multe despre tot ce înseamnă obținerea fructelor și legumelor pe care le consumă. Nu doar că se vor distra, dar vor observa totodată cât de importantă este munca la țară și cât de diferite sunt roadlee obținute natural față de cele cumpărate din supermarketuri. Iar dacă îi lași să și zdrobească strugurii cu picioarele, în cazul în care sunt mai mărișori, atunci distracția e garantată!


Dacă nu aveți pe nimeni la țară, atunci nu evita târgurile de toamnă care organizează în oraș. Ori puteți merge în vizită la fermele din apropriere!  


5. Nu ocoliți băltoacele!

Ce faceți în zilele ploioase? Dacă nu sunt temperaturi foarte scăzut și nici nu bate vântul prea tare, echipați-vă cu cizme din cauciuc și pelerine de ploaie și ieșiți la plimbare. Lasă-i să sară prin băltoace. E cea mai mare plăcere a lor! Iar dacă și tu ai garderoba corespunzătoare... fă la fel ca ei! Te vei simți minunat! Iar, după ploaie, puteți face bărcuțe din hârtie pe car ele puneți să plutească în băltoace.
6. Fotografia de la copac

Alege un anumit copac din parc sau din grădina voastră. Și pozează-i pe cei mici în același loc in mai multe zile. Apoi, le poți arăta ce s-a schimbat în acest timp. Și, dacă tot am vorbit de poze, nu rata o sesiune foto alături de copiii în peisajul de toamnă. Veți avea amintiri colorate!


7. Decor pentru ușa de la intrare

Chiar dacă este un obicei importat, pe care mulți îl pun în practică mai ales de Halloween, copiii sunt încântați atunci când vine vorba de a decora casa. Dacă locuiți la curte, poți transforma ușa de la intrare într-un aranjament special. Nu este nevoie să folosești imagini cu fantome, scheleți ori alți monștri – chiar dacă pe cei mici, poate, i-ar încânta – ci te poți folosi de materiale naturale. Împletiți coronițe din frunzele culese, ori ghirlande din ghinde și castane, pictați dovleci, cumpărați câteva ghivece cu crizanteme... Aranjați-le împreună și veți obține o intrare de poveste!Cum ți se par ideile noastre? Voi ce alte activități aveți toamna?

Sursa foto: Freepik; Pixabay; Pinterest


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus