Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum te joci cu bebelușii cu vârste cuprinse între 8 și 15 luni? 3 locuri de joacă pentru bebeluși în București

0
Cum te joci cu bebelușii cu vârste cuprinse între 8 și 15 luni? 3 locuri de joacă pentru bebeluși în București
După primele 6 luni de viață, orice bebeluș are nevoie să exploreze și să cunoască mediul real în care trăiește. Iar acest lucru se întâmplă prin… joacă. Doar că preferințele la această vârstă se îndreaptă spre obiectele reale, și nu spre jucării: peturi, chei, telecomandă, căști, întrerupătoare, sertare, farfurii de plastic, cratițe și normal, mingi! Însă cum îl poți distra pe cel mic când plecați de acasă? Mai ales că nu puteți petrece foarte mult timp prin parc, la locurile de joacă… Descoperă în articol câteva recomandări despre cum te poți juca cu bebelușul tău, dar și 3 locuri de joacă pentru bebeluși din București unde poți merge cu prichindelul tău!

Ce presupune joaca în cazul bebelușilor? Experiențe! Culori, forme, sunete… În special, sunt fascinați de atingere. Fină, aspră, îmblănită, catifelată. De aceea există o mulțime de jucării senzoriale, însă poți transforma ușor orice fruct ori bluză din casă într-un obiect de joacă. Bineînțeles, sub atenta supreaveghere a părintelui!

După 8 luni, dorința de a explora, de a se juca a unui copil crește exponențial cu vârsta. Dezvoltarea sa psihomotorie e plină ascensiune, prin urmare are nevoie de alți stimuli decât la 4-5 luni. De la 7-8 luni, bebelușul prinde obiectele, le aruncă, le trece dintr-o mână în alta, pocneşte două obiecte între ele. Toate aceste activităţi îi permit să exploreze obiectele, să-şi exerseze motricitatea şi, în plus, să producă zgomote care-i plac atât de mult să le asculte. De asemenea, în faţa oglinzii, este foarte fascinat şi explorează corpul său şi al celor ce se mai văd în oglindă.

Joaca, între 8 și 15 luni

Oferă-i lui bebe tot felul de senzaţii: cauta hainele din materiale aparte prin garderoba ta, a mamei, a prietenelor. Mătasea, satinul sau puloverele din lână, din mohair sau din caşmir sunt foarte potrivite.

Care sunt jucăriilor ideale la această vârstă?

Jucării pe care le poate muşca, jucării solide, necasante, jucării atât de mari cât să nu fie înghiţite, atât de mici cât să le poată ţine în mâini. De asemenea, jucăriile recomandate copiilor din lunile anterioare pot fi folosite în continuare.

Îți poți stimula prichindelul să descopere sunete cât mai variate, punându-i la îndemână instrumente muzicale în miniatură sau jucării ce le reprezintă, cum ar fi: xilofon, toba, clopoţei sau tamburină. Arată-i cum se folosesc, lasă-l să se joace în tot felul cu ele şi să se bucure de minunata lume a sunetelor.

De asemenea, pofta lui de cunoaștere poate fi stimulată cu ajutorul "Cutiei cu comori". Pune într-o cutie mare de plastic diferite obiecte din materiale diferite (lemn, plastic, metal) cu condiţia să nu fie periculoase şi  să nu-ţi scapi din ochi copilul. Apoi, dă-i în mânuţa o lingură din lemn și arată-i cum să scoată din cutie câte un obiect şi să-l lovească cu ea. De la fiecare se vor auzi sunete diferite. Nu numai că va avea ocazia să se familiarizeze cu o gamă variată de sunete, dar va putea şi să simtă textura obiectelor.

Cuburile vor fi în continuare preferatele bebelușului. Astfel, așază-l  pe cel mic pe podea sau pe scăunelul său și pune-i în față două cuburi. Dacă nu întinde imedita mânuţa să le ia, pune-i-le tu în fiecare mânuţă. După aceea arată-i cel de-a treilea cub. Nu va dura mult şi va arunca din mânuţa unul dintre cele două cuburi pentru a-l putea apuca pe cel de-al treilea. Este o activitate potrivită pentru dezvoltarea abilităţii de a păstra în mână şi de a renunţa  la obiectele de care nu mai are nevoie la un moment dat.


► Citește și Reguli pentru musafiri: ce trebuie să faci când mergi în vizită la un nou-născut


Nu uita de povești! Chiar dacă ai impresia că este încă prea mic pentru povești, bebelușul tău se bucură și îi place să-i citești. În primul rând, pentru că îți aude vocea, iar apoi, dacă îl familiarizezi de mic cu cărțile, când va crește lectura va fi pentru el o adevărată plăcere. Cercetătorii au descoperit că un bebeluș de 8-10 luni poate recunoaște anumite expresii dintr-o poveste atunci când aceasta îi este repetată de câteva ori la rând. Poveștile sunt ideale pentru dezvoltarea limbajului.

Totodată, vei observa că prichindelulu tău nu mai este atras de jucăriile pe care le-ați tot achiziționat, ci de peturi, chei, telecomandă, căști, întrerupătoare, sertare, farfurii de plastic, cratițe și normal, mingi!  E firesc și, supraveghându-l atent, îl poți lăsa să se joace cu ce-am enumerat mai sus.


3 locuri de joacă pentru bebeluși din București 

Dincolo de activitățile din casă ori cele susținute de diverse ateliere precum cele organizate de MotherHood Center, bebelușii nu au prea multe alternative în afara locuinței. Chiar și în parc, nu există prea multe “atracții” pentru ei, căci în leagăn ori pe tobogan e nevoie de intervenția părintelui. Și nici nu-I poți lăsa să meargă de-a bușilea în spațiul de joacă.

Prin urmare, unde se pot juca prichindeii cu vârsta cuprinsă între 8 și 15 luni? Iată 3 locuri de joacă pentru bebeluși din București: 


Kiddo Play Academy
Există două locații, în Park Lake și Băneasa Shopping City. Zonele de joacă sunt dezinfectate zilnic şi curăţenie generală este efectuată săptămânal. De asemenea, pentru a preveni răspândirea microbilor, verificări de rutină sunt efectuate copiilor înainte de intrarea acestora în spaţiul colectiv.  Purtarea şosetelor este obligatorie (se pot achiziţiona și de la recepţie), există toalete disponibile în incintă (pentru copii şi adulţi) și gel antibacterian disponibil pentru mânuţe curate. La Kiddo Play Academy nu este permis accesul cu mâncare şi băuturi din exterior.

TOTS AREA este zona unde buburuzele sub 3 anișori se pot distra cu puzzle-uri senzoriale, în mini toboganul cu piscină de bile, caruselul muzical sau trambulina mişcătoare.


Află aici care este adresa și numărul de telefon!


În picioarele goale
Aici găsiți un spaţiu senzorial de joacă şi dezvoltare pentru copii, unde micii curioşi se pot juca în voie şi pot descoperi lumea cu ajutorul simţurilor. Cei mici au la dispoziție jucării de calitate, din lemn şi alte materiale naturale, precum şi echipamente ce îi ajută să descopere lumea cu ajutorul simţurilor şi să-şi dezvolte abilităţile motorii. Totul într-un spaţiu sigur şi curat, sub supraveghere, "În picioarele goale".

De asemenea, în fiecare joi de la 10.30 la 12.30, se desfășoară “Ora de joacă senzorială”, pentru categoria de vârstă 1-4 ani.

Află aici care este adresa și numărul de telefon!


Ambasad’Or Play
Ambasad’or Play este deschis chiar şi bebeluşilor. Aşadar, pentru toţi copiii cu vârste între 0 şi 13 ani, Ambasad’Or Play oferă o superlocatie “gândită de un Creier de Copil, desenată de o Minte Înţeleaptă şi construită de un Meşter Vrăjitor!”. Locul de joacă este structurat pe patru nivele diferite, cu tematici diferite, adecvate tuturor vârstelor şi gusturilor în materie de joacă şi distracţie. Motantan este primul nivel dedicat celor mai mici, cu tobogan, piscină cu bile, un motan uriaș din material textil, blocuri uriașe de tip LEGO, saltele colorate și o mulțime de jocuri senzoriale.

Află aici care este adresa și numărul de telefon!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus