Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Prima vacanță cu bebe! Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

0
Prima vacanță cu bebe! Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagaj
Bebelușul tău a crescut suficient de mult încât să pleci cu el în prima voastră vacanță în noua formulă? Cu siguranță, deja te gândești la bagaje! Ce să împachetezi, ce să nu uiți… Poate ți-ai făcut deja liste de tot felul. Îți venim și noi în ajutor și își facem un rezumat cu ce nu trebuie să-ți lipsească din valize…

Nu-ți vine să crezi cât de multe lucruri îți trebuie pentru o ființă atât de mică, nu-i așa?! Câte hăinuțe? Jucării? Medicamente? Oliță? Suzetă? Biberoane? Tetine? Simți deja că te pierzi? În funcție de destinația de vacanță aleasă și de prognoza meteo, ar fi bine să știi ce să iei după tine. Și să știi, în același timp, că nu-și va mai rămâne prea mult spațiu pentru lucrurile tale. 

Iată ce ar trebui să conțină bagajul vostru când pleci cu bebe în vacanță:

Hăinuțe și scutece

Foarte multe! Body-uri de bumbac, bluziţe cu mânecă lungă şi scurtă, pantalonaşi, salopete, jachete, şosete. Căciulițe, fular și mănuși, dar și impermeabilul în cazul în care vacanța voastră are loc toamna spre iarnă. Iar dscă alegeți un loc exotic, cu mult soare, nu uita de pălăria care să-l protejeze de ultraviolete. 

De asemenea, este bine să-ți faci o provizie serioasă de scutece, pentru că nu se știe dacă vei găsi de cumpărat acolo unde vei merge. Cel mai bine ar fi să dublezi cantitatea de scutece pe care o folosești în mod obișnuit pentru un anumit număr de zile.

Cremă de protecţie solară

Indiferent că mergi la munte sau la mare, că estw vară ori iarnă, la fel de importantă este și crema de protecţie solară pentru a proteja pielea deosebit de fină a bebelușului. Sensibilă chiar și în sezonul rece! Medicii recomandă cremele cu factor de protecție 50+.

Pătuţul pliant

Dacă alegi o destinație în afara țării, cele mai multe hoteluri îți oferă și un pătuț pliabil în camera de hotel. Cel mai bine este să verifici acest aspect. În cazul în care nu este inclus în oferta de cazare, ar fi bine să iei și un pătuț pliabil, pentru ca tu și bebeluşul să dormiţi liniştiţi.

Trusa de prim ajutor

Ia cu tine toate medicamentele (siropurile, în general) pe care le administrezi bebelușului în caz de febra, constipație, diaree, iritații ale gingiilor. Nu uita de cremele pentru iritațiile pielii, sărurile pentru hidratare, vitamina C și chiar și câteva fiole cu ser fiziologic. Un termometru digital este absolut necesar. Și, totodată, nu ar trebui să lipsească din trusa de prim ajutor și cremele sau spray-urile împotriva insectelor. 

Produse pentru igienă

Şerveţele umede şi uscate, loţiune de baie, şampon, săpun, bețișoare de ureche, cremă / ulei de corp, olița (dacă bebeluşul o foloseşte deja).

Accesoriile pentru masă

Dacă bebelușul nu este hrănit la sân, atunci ai nevoie de biberoane și tetine. Dar și de un sterilizator, soluția de spălat, căniță, castronel, linguriță – dacă ai început deja diversificare. Cel mai bine ar fi să verifici dacă, acolo unde te vei caza, ai la dispoziție un cuptor cu microunde. De ce? Pentru că poți folosi un sterilizator cu abur pentru cuptorul cu microunde. Dacă nu există, atunci ai nevoie de unul electric, dar și de un încălzitor de biberoane. Iar dacă alăptezi și natural, ar fi indicat să împachetezi și pompa de sân.

Apă plată

Dacă bebelușul tău a fost obișnuit cu o anumită marcă de apă, cu care îi prepari laptele, nu uita să iei câteva baxuri cu tine. 

Suzeta și jucăriile preferate

Extrem de importantă dacă bebelușul tău nu se liniștește fără ea! Cel mai bine ar fi să mai ai vreo 2-3 bucăți de rezervă, în cazul în care o uiți în avion sau la restaurant. La fel de importante sunt și jucăriile preferate, indiferent dacă plecați în călătorie cu mașina, trenul ori avionul. Fără ele, cel mic se va plictisi şi va plânge.

Căruciorul

Un model sport este cel mai indicat pentru o vacanță cu un bebeluș. Ușor de strâns și de depozitat, căruciorul te poate scuti de mult efort.

Ți-am fost de ajutor? Tu ce alte lucruri mai pui în bagaje? 

Foto: Freepik.com


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus