Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Distracție de vară: 6 activități pentru copii, în grădină

0
Distracție de vară: 6 activități pentru copii, în grădină
Tocmai a început vacanța, mai sunt câteva săptămâni până la concediul pe care îl veți petrece cu toată familia, dar copiii tăi nu mai au răbdare: vor s[ se distreze! Cum îi poți ține ocupați? Dacă ai o curte mai mică sau mai mare, iată ce poți face cu juniorii tăi, după orele tale de program...

Anul școlar tocmai s-a încheiat, iar copiii tăi sunt gata de distracție. Chiar dacă mai e ceva timp până la concediul pe care îl vei petrece cu ei, cei mici au nevoie de un program… de joacă. Cum îi poți ține ocupați? Ai nevoie de sfori colorate, benzi adezive, câteva cuie, baghete din spumă pentru înot și baloane.

Iată câteva activități pe care le puteți încerca împreună dacă locuiți la casă și aveți o grădină:


Cursa cu “obstacole”

Ce-i drept, ai nevoie de un spațiu generos pentru o astfel de activitate, însă distracția e garantată! Inspiră-te din video-ul de mai jos:“Puntea” de sfori

Dacă ai câțiva copaci cu trunchiurile rezistente, leagă niște sfori groase și te alegi cu o “punte” în genul celor pe care cei mici le-au încercat deja la locul de cățărat.


Foto: Pinterest


Misiune (im)posibilă

Ai nevoie de mai multe sfori colorate, în roșu de exemplu, și poți realiza o adevărată secțiune cu “lasere”, prin care cei mici vor trebui să se strecoare fără a atinge nimic. Ca-n filme!


Foto: Pinterest


Baloane cu apă

Mai toți copiii adoră să se bălăcească, iar când vine vorba de stropit... nu-i mai oprește nimeni! Dacă s-au cam plicitisit de pistoalele cu apă, înlocuiește-le cu baloane umplute cu apă, pe care le pot sparge!


Foto: Pinterest


► Citește și Combate canicula prin joacă: 7 idei distractive cu apă


Echilibristică pe bârne

Improvizează niște bârne, la o înălțime mică de sol. De ce? Pentru că îi poți provoca pe juniori să meargă pe ele, în timp ce au pe cap o cutie de carton. Va fi mai dificil să-și țină echilibrul în astfel de condiții, prin urmare... vor fi și căzături distractive!


Foto: Pinterest


Picnic la iarbă verde

După atâtea activități care consumă energia celor mici din plin e momentul pentru... un picnic. Un picnic, englezesc, de ce nu?! Ai nevoie de o pătură, un ceainic, câteva gustări - brioșele sunt mereu o alegere excelentă, câteva cești, limonadă, fructe. "Scenografia" poate fi completată și cu câteva perne pe care copiii să se întindă sau poți improviza chiar niște fotolii din scaune auto pentru copii mai vechi. Mai ales dacă ai achiziționat recent un model nou! Un pic de muzică și... gata atmosfera!


Foto: Pinterest


Ce zici de ideile noastre? Tu ce alte jocuri în grădină cunoști?

Foto deschidere: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus