Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Combate canicula prin joacă: 7 idei distractive cu apă

0
Combate canicula prin joacă: 7 idei distractive cu apă
Prichindeii adoră joaca, indiferent dacă afară plouă sau ninge ori soarele arde cât poate el de tare. Şi cum cel mai mult le place să se joace în aer liber, îţi propunem 7 jocuri distractive de vară. Cu apă! Cei mici sigur vor fi extrem de încântaţi şi vei reuşi astfel să le asiguri o porţie zdravănă de distracţie, dar şi una de… răcoare!

Francoise Dolto, o psihanalistă de renume, spunea în cartea sa că „Apa îi calmează pe copii”. Prin urmare, nu doar că îi hidratează ci apa are proprietăţi benefice şi asupra psihicului. Noi credem cu tărie că apa poate fi şi foarte distractivă, mai ales într-o zi caniculara de vară, cu peste 39 de grade Celsius la umbră.

Iată 7 jocuri cu apă pentru copii pe care le poţi încerca şi tu alături de ei, în curte, dacă stai la casă, ori în parc… Singura condiţie: nu uita de cremele de protecţie solară. Foloseşte unele cu factor de protecţie de 50 plus înainte de a începe joacă.


Bălăceala în piscina gonflabilă

E cea mai convenabilă formă de distracţie dacă stai la curte. Însă o poţi folosi cu succes şi dacă eşti în concediu, pe plajă, ori chiar în parc, de ce nu?! Nici măcar nu trebuie umplută la capacitatea maximă, e de ajuns un sfert din ea să fie cu apă, adăugă şi câteva jucării din cauciuc şi puteţi da drumul celei mai palpitante curse de răţuşte, de exemplu. Ori cel mic poate umple cu apa tot felul de recipiente; de exemplu, pahare de unică folosință. Este, totodată, şi o bună metodă de a învăţa măsurile: jumătate, sfert, trei sferturi…


Zbenguitul prin apă

Care este plăcerea cea mai mare a uni copil atunci când vede vreo băltoacă? Bineînţeles, să sară direct în ea! Trebuie să recunoaştem că şi noi făceam acelaşi lucru la vârsta lor. Nu ai vrea să retrăieşti aceeaşi senzaţie şi acum, alături de juniorii tăi? Să te uzi din cap până-n picioare şi să alergaţi descălţaţi? Mai ales într-o zi caniculara… Aveţi la dispoziţie fântânile arteziene de la nivelul solului, amenajate prin parcuri. Astfel de instalaţii găsiţi în Bucureşti Orăşelul Copiilor de la Brancoveanu ori în Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR), în apropierea bisericii din lemn.


Baloanele cu apă

Dacă ai stat la bloc, sigur ai practicat în copilărie aruncatul pungilor cu apă de la balcon. Ori ai fost nimerit de vreuna! Acum însă, poţi găsi în comerţ baloane speciale pe care le umpli foarte uşor şi pe care le puteţi folosi într-un parc ori în curtea casei. Sau după ce le umpleţi, îi poţi provoca pe cei mici să le păstreze intacte cât mai mult în timp ce fac diverse jocuri cu ele.


Şotronul cu apă

Tot pentru cei care au o curte generoasă, există tot felul de jocuri gonflabile cu apă. Printre ele se numără şi şotronul. Îl conectezi la furtunul cu apă şi… 1,2,3… Să-nceapă distracţia!
Curse cu furtunul cu apă

Reglează o presiune medie a apei de la furtun şi organizează adevărate curse de împins obiecte de colo-colo, ori de dat jos mingea din copac sau cine reuşeşte să umple cele mai multe găleţi cu apă!Pistolul cu apă

Este cea mai la îndemână jucărie! Nu te îngrijora că cei mici vor raci jucându-se aşa! Din contră! Vor fi implicaţi într-un joc care îi obliga la multă mişcare, rapiditate în luarea deciizilor şi chiar gândire stategica. Şi să nu uităm: vor avea parte şi de răcorire! În plus, dacă nu vrei ca prichindeii să răcească, impune o limită de timp, verifică-le extremităţile din când în când; trebuie să facă pauze în care să se şteargă cu prosopul şi să îşi încălzească mâinile şi picioarele. Iar, dacă este înnorat şi bate vântul, nu au voie să se ude pe cap.


Levitaţie hidrodinamică

Sună prea ştiinţific?! Ei bine, ştiinţa poate fi şi distractivă! Vorbim despre un experiment uşor de realizat şi distractiv în acelaşi timp, pe care îl poţi realiza cu cei mici în curtea casei. Ai nevoie de un furtun, pe care să îl fixezi foarte bine astfel încât jetul de apă să fie destul de puternic şi vertical, o minge de plastic de tip baseball şi gata! Găseşti toate instrucţiunile în video-ul de mai jos!Pauza de... dulce!

După atâta zbenguieală, prichindeii vor avea nevoie de o scurtă pauză! Trebuie să-și refacă puterile. În primul rând să se hidrateze și prin interior, dar un boost de energie nu strică. Prin urmare, se pot răsfăța cu câteva dulciuri Doraly!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus