Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Remediu antirăceală: 5 jocuri și activități pentru copiii bolnăviori

0
Remediu antirăceală: 5 jocuri și activități pentru copiii bolnăviori
Chiar dacă am avut un început de toamnă cu temperaturi mari, de vară, iată că vremea s-a răcit destul de tare de câteva zile încoace. Și, cu anul școlar a început și el de câteva săptămâni, au început să apară… virozele! Cum poți distra un copil bolnăvior, nevoit să stea acasă? Prin joacă, bineînțeles! Descoperă în articol 5 jocuri și activități pe care le poți încerca alături de prichindelul tău răcit!

Cum poate fi joaca un remediu împotriva răcelii sau împotriva oricărei boli? S-a demonstrat științific că recuperarea este în strânsă legătură cu starea de spirit. Prin urmare, în ciuda irascibilității provocate de boală mai ales în cazul celor mici, joaca poate grăbi procesul de vindecare! 

Așadar, dacă juniorii tăi sunt nevoiți să stea în casă, la pat, pentru că medicul a recomandat repaus, iată câteva jocuri și activități care îi pot face să uite de răceală. Și, de ce nu, să se vindece mai repede!


Cinema în pat!

Televizorul reprezintă cea mai la îndemână soluție pentru a distra juniorii nevoiți să stea în casă din cauza bolii. Însă nu este recomandat să abuzeze de ecrane și să nu respecte programul pe care l-ați stabilit în funcție de vârstă. Însă, pe lângă obișnuitele desene animate, puteți să organizați o seară de cinema… în pat! Alege un film pentru copii ori un documentar interesant, cuibăriți-vă în vârful patului cu o cană de lapte cald în loc de suc, popcorn la discreție și ignorați cu totul răceala! Iar dacă vi se pare că "sala de cinema" e cam goală... alege mai multe păpuși ori plușuri dintre jucăriile preferate ale juniorului și "transformă-le" în spectatori.  


Cărți și audiobook-uri

Dacă juniorii știu să citească deja foarte bine, poți să le distragi atenția de la starea lor bolnăvicioasă și de la plictiseală prin intermediul cărților. La fel și cu ajutorul audiobook-urilor. Important este să alegi titluri interesante, povești antrenante, care să le stârnească interesul. 


► Citește și Matematică distractivă! 7 metode prin care îți poți învăța copilul să socotească


Puzzle-uri și jocuri tip lego la discreție

Mai toți copiii sunt atrași de puzzle-uri și lego-uri, indiferent de starea lor de sănătate. Așa că le poți răsturna cutia cu piese chiar în pat, alături de imaginea pe care trebuie să o reproducă. În cazul în care sunt destul de slăbiți, chiar cu episoade de vomă, alege jocuri cu mai puţine piese, astfel încât să nu fie nevoiți să se întindă foarte mult sau să depună efort fizic pentru a forma o imagine mare.


Crafturi și plastilină

Răceala poate fi și un bun pretext pentru a realiza toate proiectele pe care vi le-ați propus în timpul verii, când ați adunat o mulțime de scoici, pietre, frunze, conuri de brad. Dar nu ați avut timp… până acum! Așa că… spor la lucru!

De asemenea, nu uita de plastilină. Pune-le o măsuţă, în pat, mai multe cutii cu plastilina colorată şi lasă-i să-şi folosească imaginaţia pentru a crea figurine din ea.


Pictură neconvențională

Bineînțeles, desenatul nu ar trebui să lipsească din lista cu activități. Însă apelează la alte metode de picta! Înlocuiește creioanele colorate și pensulele clasic cu alte instrumente neconvenționale. De exemplu, știai că puteți picta și cu ajutorul mașinuțelor de jucărie? Ori cu bețișoarele igienice pentru urechi? Sigur și juniorii vor fi entuziasmați să picteze cu altceva. 

Cum ți se par ideile noastre? Tu ce alte jocuri și activități le propui copiilor tăi când sunt bolnăviori?

Foto: Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus