Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum să te joci cu copiii fără să te ridici de pe canapea? 5 jocuri pentru părinți obosiți

0
Cum să te joci cu copiii fără să te ridici de pe canapea? 5 jocuri pentru părinți obosiți
Cine nu știe reclama la acele baterii care par că nu se mai termină niciodată?! Așa sunt și copiii: o sursă inepuizabilă de energie și de chef de joacă. Și este firesc să fie așa! Însă părinții nu sunt tot timpul în formă maximă, mai ales după o zi lungă și epuizantă la job. Cum te poți juca cu prichindeii tăi când tu nu mai poți de oboseală? Descoperă în articol 5 jocuri care nu necesită să te ridici de pe canapea. Ori de pe fotoliu. Ori din pat...

Cei mici nu înțeleg ce înseamnă să petreci între 8 și 10 ore, de luni până vineri, uneori și sâmbăta, la job. Nu înțeleg de ce părinții ajung obosiți acasă, fără chef de nimic, când ei abia îi așteaptă să se joace împreună... Sună cunoscut, nu?! Însă, în ciuda oboselii, e necesar ca cei mari să petreacă timp cu cei mici. Însă nici nu trebuie să te învinovățești dacă-ți dorești să te odihnești pe canapea.

Te regăsești în situația de mai sus? Iată 5 jocuri pe care le poți încerca cu prichindelul tău, după ce ajungi acasă, de la job. Și nici măcar nu e nevoie să te ridici de pe canapea!


1. Salonul de înfrumuseţare sau restaurantul

Fetițele adoră să le facă mămicilor – și chiar tăticilor! – coafuri de prințese. Să se prefacă că îți aranjează manichiura ori te machiază… Bine, la parte cu make-up-ul trebuie să ai mare grijă cu ce produse te machiază: carioci, creioane colorate etc. Și “La restaurant” este o alternativă bună atât pentru fetițe cât și pentru băieței. Spune-le să-ți deseneze un meniu… Alege ce preparte poți comanda și lasă-I pe ei să le coloreze. Apoi, comandă-le și așteaptă să fii servită de cei mici. Și, neapărat, să le arăți mulțumirea față de ce au gătit! Ce dacă trebuie să te prefaci că savurezi o friptură din mașinuțe ori din alte jucării?!

2. La doctor

Mai toate fetițele de până în 5 ani visează să devină doctorițe. La fel și băieții. Și sigur aveți prin casă un stetoscop de jucărie sau o injectie. Tot de jucărie, bineînțeles! Faptul că te doare ceva este motivul perfect să stai pe canapea. Iar prichindelul va fi fericit făcându-şi de lucru pe lângă tine ca să te consulte. Te va bandaja, te va ciocăni să vadă dacă mai trăieşti, ba chiar îţi va aduce un pahar cu apă, dacă îi ceri. Doar trebuie să-ți iei medicamentele! Sau poți să ai grijă de "paciente"... de păpuși, mai precis!

3. Cinema pe canapea

Transformă living-ul în propria sală de cinema! Alege un film pe placul tutror, poți să pregătești în prealabil câteva gustări ori o porție de popcorn și să vă afundați împreună în canapea. Sigur vei avea cel puțin o oră de liniște!


4. La spectacol

Copiii adoră să țină spectacole:  să cânte la un microfon improvizat dintr-un spray, să danseze azvârlind în aer eșarfele pe post de panglici ori să facă trucuri de magie cu pălăria din paie a bunicului. Iar tu vei fii spectatorul perfect, căci nu trebuie decât să stai jos, pe canapea, să aplauzi cu putere și să ceri cât mai multe “bis”-uri!

5. Frumoasa din pădurea adormită

Există basme în care unele personaje dorm! Rolurile perfecte pentru tine! Iar cea mai la îndemână este “Frumoasa din pădurea adormită”… Prichindelul tău va fi în mijlocul acțiunii: te caută, se luptă cu balaurul, îţi face complimente. Tu doar trebuie să dormi şi să zâmbeşti când deschizi ochii.

Cum ți se par propunerile noastre? Le-ai încercat deja?

Foto: Freepik.com


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus