Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Prăjitură cu cireşe: Desertul începutului de vară

0
Prăjitură cu cireşe: Desertul începutului de vară
Bogate în vitamine și minerale, cu precădere precădere potasiu şi provitamina A, cireșele n-ar trebui să lipsească din dieta niciunui copil. Și cum poți cuceri un prichindel mai repede decât cu un desert?! Așa că iată o rețetă delicioasă de prăjitură cu cireșe pe care o poți pregăti pentru întreaga familie!

Ingrediente: 

  • 1 kg de cireşe
  • 6 ouă
  • 250 g faină
  • 250 g smântână
  • 250 g zahăr
  • bicarbonat
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • zahăr pudră

Mod de preparare: 

Se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul, se adăugă smântâna şi se amestecă bine. Apoi se pun faină, albuşurile bătute spumă tare, zahărul vanilat şi bicarbonatul dizolvat în zeama de lămâie. Separat se spală cireşele, se taie în jumătate şi se îndepărtează sâmburii. Se unge o tavă cu unt sau ulei şi se toarnă în ea compoziţia. Deasupra se aşează jumătăţile de cireşe puse una lângă alta. Se introduce prăjitura în cuptor. Când este gata, se pudrează cu zahăr pudră şi se taie în pătrate, romburi sau dreptunghiuri. 

Un adevărat răsfăț, nu?! 

Poftă bună!


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus