Ingrediente:
- 1 kg de cireşe
- 6 ouă
- 250 g faină
- 250 g smântână
- 250 g zahăr
- bicarbonat
- 1 plic de zahăr vanilat
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se freacă bine gălbenuşurile cu zahărul, se adăugă smântâna şi se amestecă bine. Apoi se pun faină, albuşurile bătute spumă tare, zahărul vanilat şi bicarbonatul dizolvat în zeama de lămâie. Separat se spală cireşele, se taie în jumătate şi se îndepărtează sâmburii. Se unge o tavă cu unt sau ulei şi se toarnă în ea compoziţia. Deasupra se aşează jumătăţile de cireşe puse una lângă alta. Se introduce prăjitura în cuptor. Când este gata, se pudrează cu zahăr pudră şi se taie în pătrate, romburi sau dreptunghiuri.
Un adevărat răsfăț, nu?!
Poftă bună!