Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Avertismentul unui prezentator BBC: Imaginația copiilor, pe cale de dispariție!

0
Avertismentul unui prezentator BBC: Imaginația copiilor, pe cale de dispariție!
Se spune despre imaginația copiilor că nu are limite. Că lumea lor nu este constrânsă de prejudecăți, reguli ori direcții impuse de societate... Din păcate, tehnologia actuală, care a depășit toate estimările înaintașilor, are și efecte negative. Mai ales asupra copiilor, care riscă să-și piardă imaginația din cauza faptului că sunt „mult prea distraţi“. Cel puțin aceasta este concluzia la care a ajuns un celebru prezentator de la BBC.

Despre cine este vorba mai precis? Jeremy Vine, un celebru prezentator la postul britanic BBC, tată a doi copii, avertizează cu privire la programul încărcat al juniorilor. Acesta crede că micuţii nu mai au timp să se plictisească, lucru care duce la pierderea atenţiei şi împiedicarea dezvoltării imaginaţiei. 

Potrivit declarațiilor sale pentru cei de la The Telegraph, programele TV şi gadgeturile îi fac pe copii să nu-şi mai pună imaginaţia la treabă, pentru că nu se plictisesc niciodată.  Jeremy Vine a povestit cum un producător de televiziune a dezvoltat o nouă emisiune, dar a avut probleme cu găsirea copiilor care erau dispuşi să stea pe toată durata emisiunii, „după două sau trei minute, aceştia pierzându-şi atenţia“. „Mare parte din timpul copilăriei mele nu era ocupat cu lucruri care să-mi distragă atenţia. Părinţii mei aveau un casetofon şi un emiţător, aşa că eu îmi făceam de joacă. În acest mod îmi rămânea foarte mult timp liber, în care îmi puneam imaginaţia la treabă. Poate acesta este şi motivul pentru care toţi obţineam performanţe“, a spus prezentatorul BBC. 
► Citește și Primii 10 ani de acasă! Ce ar trebui să-i învețe părinții pe copii


„Plictiseala este bună, pune la treabă imaginaţia. Dacă suprasolicitaţi copiii, le programaţi prea multe activităţi sau îi lăsaţi tot timpul în faţa ecranelor, îi ţineţi pe loc“, a avertizat acesta. 

Tu ce crezi despre constatările semnalate de Jeremy Vine?

Foto: Freepick

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus