Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Transformă nisipul în distracție! Jocuri pe plajă pentru copii și părinți

0
Transformă nisipul în distracție! Jocuri pe plajă pentru copii și părinți
Cu câtă nerăbdare au așteptat juniorii tăi să ajungă la mare, nu-i așa?! Și, în sfârșit, sunteți în vacanță, însă, dacă cei mici nu știu să înoate și se plictisesc destul de repede de toate gălătușele și formele de nisip, apare celebra replică “Dar noi cu ce ne distrăm?!”. Ce e de făcut în această situație? Descoperă în articol mai multe jocuri prin care îi poți ține ocupați pe copii mult timp, dar prin care te poți distra și tu!

Uneori, din cauza valurilor prea mari, nici copiii care știu să înoate foarte bine nu pot intra în apă. Prin urmare, toate activitățile se vor concentra pe… nisip. Cum poți distra niște prichindei plini de energie, care nu stau o clipă locului și care se plictisesc foarte repede de făcut castele în nisip? Tableta ori telefonul mobil sunt excluse din start! Iar interesul pentru lectură e cam redus… Și de adunat scoici și pietre s-au plicitisit. Nici săritul peste valuri nu le mai stârnește interesul. În aceste condiții, trebuie să fii creativ. Iată câteva jocuri prin care îi poți ține ocupați o bună perioadă de timp și prin care vă puteți distra împreună:

Formula 1 pe nisip!


Deși are un joc mai mult pentru băieți, și fetițele se pot implica! Construiţi o pistă de maşinuţe din nisip şi pietre. Puteţi face chiar un oraș întreg. Udaţi nisipul înainte, ca să fie mai uşor de construit.


Concursuri cu apă

Copiii adoră să se ia la întrecere! Competițiile sunt bune, însă nu trebuie duse la extreme. Prin urmare, poți organiza un concurs cu apă: “Cine îşi umple cel mai repede găletuşa cu ap apă în ceva mai mic”. Juniorii pot folosi o lopăţică sau un pahar, de exemplu. 


Jocul cu prosoapele!

Cu siguranță, cunoașteți jocul cu scaunele: când așezi mai multe scune în cerc, dați drumul la muzică, iar atunci când se oprește fiecare trebuie să se așeze repede pe un scan. Cine nu prinde unul iese din joc. Același joc îl puteți juca și pe plajă și puteți să cooptați și alți copii. Doar că, în loc de scaune, veți folosi prosoapele, cu unul mai puţin decât sunteţi. Şi să daţi drumul la muzica să dansaţi. Când muzica s-a oprit fiecare trebuie să alerge ca să îşi găsească loc pe un prosop.


Vânătoarea de comori


Când vine vorba de comori și de aventură… ce copil spune “Nu”?! Așa că trimite copilul să caute pe plajă elementele dintr-o listă de comori: pietre de diferite culori, scoici, alge de mare... Fără chiștoace de țigări sau alte ambalaje!


Pistoale cu apă

Nu cred că refuză cineva un “război” cu pistoale cu apă, nu?!


Îngropatul în nisip

Un alt joc pe care cei mici nu-l vor refuza, mai ales dacă “victima îngropată” este unul dintre părinți. Ce-i drept, e nevoie de un duș serios după!


Nu uita de bagaj! Ce lucruri nu ar trebui să-ți lipsească din geanta de plajă

Când ai copii, parcă mărimea bagajelor pe care le cari după tine în vacanță este invers proporțională  cu vârsta lor, nu?! Cu cât sunt mai mici, cu atât gențile sunt mai mari! Chiar și o simplă ieșire la plajă se dovedește a fi o cursă cu multe genți pe care părinții le cară convinși că tot au uitat să ia ceva… Și, de cele mai multe ori, așa este: mereu lipsește ceva! 

Te regăsești în situația de mai sus? Primul nostru sfat ar fi să ai o geantă de plajă separată şi destul de încăpătoare doar pentru copii. În acest fel nu vei amesteca produsele şi îţi va fi mai uşor să le iei când ai nevoie de ele.

Iată o listă care ți-ar putea fi de mare ajutor, o listă cu lucruri care nu ar trebui să-ți lipsească din geanta de plajă când pleci cu juniorii:

1. Loţiune de plajă cu factor de protecţie ridicat, 50+. Dischetele demachiante îți pot fi de mare ajutor pentru aplicarea loțiunii!

2. Prosopul și costumul de baie

3. Papuci sau sandale de plajă

4. Ochelari de soare

5. Şapca / Pălăria de soare

6. Apa și gustările

7. Gel de mâini antibacterian sau şerveţele umede

8. Plasturi

9. Scutece pampers de schimb, în cazul bebelușilor

10. Jucării pentru plajă


Tu ce alte jocuri cunoști?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus