Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Aspirina pentru copii: 5 utilizări mai puțin cunoscute

0
Aspirina pentru copii: 5 utilizări mai puțin cunoscute
Când vine vorba despre răceli ori alte afecțiuni, aspirina este recomandată copiilor cu vârste peste 12 ani. Însă celebrul medicament poate fi folosit și în alte scopuri când vine vorba despre îngrijirea copiilor. Descoperă în articol 5 utilizări mai puțin cunoscute ale acidului acetilsalicilic!

Aspirina sau acidul acetilsalicilic este un compus sintetic care are la bază salicilina, substanţa care se găsește în anumite plante, cum ar fi scoarţa de salcie albă. Este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaților, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. În plus, aspirina în doze mici are un efect antiagregant și este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct.

În cazul copiilor, acest medicament se recomandă în general celor peste 12 ani în tratarea răcelilor sau a altor afecțiuni. Dar, aspirina are și alte utilizări dincolo de curele medicale. Iată ce poţi face cu câteva tablete atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor:


1. Ajută la calmarea înţepăturilor de insecte

Mai ales când se încălzește afară, pentru a reduce inflamaţia provocată de înţepăturile ţânţarilor sau albinelor, umezește pielea celui mic şi pune o aspirină pe înţepătură. Lasă câteva minute să acționeze, timp în care masezi ușor zona inflamată. Dacă juniorul este alergic la înţepăturile de albine sau are probleme de respiraţie, urmate de dureri abdominale sau ameţeli, mergi la Urgențe.


2. Tratează bătăturile

Chiar și copiii pot face bătături la picioare care se pot întări în timp. În această situație, pisează 5-6 tablete de aspirină pisate, prepară o pastă din ele amestecându-le cu câte o jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfăşoară piciorul celui mic într-un prosop cald şi acoperă-l cu o pungă de plastic. După 10 minute, îndepărtează punga și prosopul și masează ușor zona afectată.


► Citește și Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii aduce în îngrijirea copiilor


3. Elimină petele de transpirație de pe haine

Mai ales în sezonul estival, copiii  transpiră foarte mult, iar petele de transpirație se îndepărtează cu greu. Te confrunți cu o astfel de problemă? Iată care este soluția: Poți zdrobește două tablete de aspirină şi amestecă pulberea obţinută cu o jumătate de cană de apă caldă. Înmoaie partea pătată a articolului de îmbrăcăminte în soluţie şi o lași astfel 2-3 ore. Apoi clătește foarte bine!


4. Combate mătreața

Deși apare extrem de rar la copii, mătreața se tratează cu uşurinţă și cu aspirină. Ce trebuie să faci? Pisează 2 tablete şi apoi adăugă-le la cantitatea de şampon pe care o folosești de obicei. Lăsă amestecul să acţioneze 1-2 minute, apoi clătește bine şi spălă din nou cu şampon.


5. Ajută la îndepărtarea negilor

Se aplică o cantitate generoasă de aspirină pisată pe zonele cu probleme şi se acoperă cu un plasture. Se foloseşte zilnic, până când negul dispare.


Sursa: Health

Tu ce alte întrebuințări ale aspirinei cunoști?

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus