Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Avertisment pentru pasionații de slime: Aceste tip de plastilină ar putea conţine o substanţă periculoasă!

1
Avertisment pentru pasionații de slime: Aceste tip de plastilină  ar putea conţine o substanţă periculoasă!
La mare căutare printre copii, pe YouTube existând milioane de videouri care te învață cum să prepari celebra plastilină, slime-ul a atras atenţia inspectorilor de la Protecţia Consumatorului. Totul după ce specialiştii din Statele Unite şi Marea Britanie au descoperit că acest tip de plastilina ar putea avea în compoziţie o substanţă periculoasă, care poate provoca arsuri la nivelul mâinilor celor mici.

Sigur, dacă prichindeii tăi au peste 6 ani, au auzit s-au și-au pregătit chiar ei acasă celebra plastilină. Mai ales că pe YouTube sunt peste 20 de milioane de clipuri despre slime-uri cu tot cu reţete. În plus, în 2017, pe Google, “cum să faci un slime” a fost pe locul 1 la categoria “cum să”.

 Din păcate, au apărut la fel de repede și într-o varietate îngrijorătoare și falsurile, produse despre care nu ştii nimic, le găseşti într-o cutie, fără etichetă. De pildă Borax, un praf chimic care se foloseşte inclusiv la fabicarea detergentului sau a săpunului. Agenţia Europeană a Substanţelor Chimice a clasificat boraxul ca fiind o substanţă periculoasă care poate afecta vederea şi duce la infertilitate.

În Statele Unite ale Americii şi în Marea Britanie, presa a relatat deja numeroase cazuri de copii care au ajuns la spital cu arsuri la nivelul mâinilor din cauza acestei substanţe chimice. În plus, odată inhalată, boraxul poate produce iritaţii grave în tubul digestiv.

Copiii tăi se joacă cu acest tip de plastilină?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus