Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce beneficii are sarea de bucătărie în îngrijirea copiilor?

0
Ce beneficii are sarea de bucătărie în îngrijirea copiilor?
Cel mai des folosit condiment din lume este utilizat nu doar în gastronomie, ci se dovedește a fi de mare ajutor și în îngrijirea personală, mai ales când vorbim despre copii. Dacă, la gătit, se recomandă o cantitate mică, când e vorba de îngrijire lucrurile se schimbă. Descoperă în articol ce beneficii are sarea de bucătărie...

Cine nu cunoaște celebra vorbă românească “E ca sarea-n bucate”?! Deși nu trebuie să abuzăm de acest condiment, mai ales când pregătim mâncarea copiilor, sarea nu este bună doar în bucate, ci are și alte întrebuinâțări benefice, mai ales când vorbim de prichindei. 

Potrivit saltinstitute.org, sarea poate avea peste 14.000 de utilizări în diverse domenii. Nu, nu le vom menționa pe toate, însă iată cum o poți folosi atunci când vine vorba despre îngrijirea prichindeilor:

Ameliorează durerile de gât

Mai precis, gargara cu sare este recomandată în cazul durerilor de gât, dar numai copiilor peste 6 ani care se pot controla și nu înghit soluția. Cum o poți pregăti? Amestecă o jumătate de linguriţă de sare cu 200 de ml de apă şi dă-i juniorului tău să facă  gargară pentru a ameliora înţepăturile dureroase din gât, specifice sezonului rece. Însă se poate face și vară, când copiii mai exagerează cu înghețata și sucurile reci.  

Remediu contra înţepăturilor de albine 

Înțepătura de albină este foarte dureroasă, mai ales pentru copii. Cum poți ameliora senzaţia de usturime şi umflătură? Un praf de sare presărat deasupra locul unde juniorul tău a fost înţepat reduce inflamația și durerea specifică. Același remediu poate fi aplicat și în cazul pișcăturilor de ţânţari ori alte insecte.


► Citește și Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii aduce în îngrijirea copiilor


Ajută în cazul otrăvirii cu oţetar

În timpul drumețiilor prin pădure sau chiar dacă vă plimbați prin parc, cei mici pot fi expuși la urushiol – o rășină toxică conținută în frunzele de oțetar otrăvitor. Aceasta se găsește și în anumite varietăți de stejar. În momentul în care este atinsă, planta poate cauza iritaţii şi pătrunderea substanţelor toxice în organism. Ţine zonele afectate în apă fierbinte cu sare pentru a bloca acţiunea compuşilor otrăvitori.

Sarea curăță şi albeşte dintii 

La fel ca în cazul gargarei, folosirea sării pentru a curăța și albi dinții se recomandă copiilor cu vârsta peste 6 ani. Cum se prepară soluția? Se amestecă 1/3 de sare cu 2/3 de bicarbonat de sodiu, iar copilul poate aplica amestecul cu ajutorul periuţei de dinţi sau chiar cu degetul. Astfel, dinții vot capăta un alb natural, placa va fi îndepărtată, iar gingiile se vor menţine sănătoase. 

Apă de gură împotriva mirosului neplăcut

Se amestcă părţi egale de sare şi apă, iar soluția obținută se poate folosi ca apă de gură după periajul dentar. Această soluție naturală va îndulci respiraţia şi va distruge bacteriile care cauzează respiraţia neplăcută.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus