Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pasta de diniți. 5 utilizări mai puțin cunoscute în îngrijirea copiilor

0
Pasta de diniți. 5 utilizări mai puțin cunoscute în îngrijirea copiilor
Orice părinte știe că pasta de dinți și periajul de două ori pe zi, dimineața și seara, ajută la menținerea unor dinți sănătoși și frumoși. Însă celebra pastă poate fi folosită și în alte scopuri în ce privește îngrijirea celor mici. De exemplu, știai că poți îndepărta guma de mestecat lipită de părul prichindelului cu ajutorul pastei de dinți? Descoperă în articol și alte utilizări mai puțin cunoscute...

Cu flor, fără flor, cu diferite arome de fructe sau doar mentolată, pasta de dinți poate face minuni în ce privește îngrijirea copiilor. Și nu ne referim aici doar la sănătatea dinților. Aceest produs se mai poate folosi la o mulțime de alte lucruri. 

Iată 5 utilizări mai puțin cunoscute ale pastei de dinți:


1. Ajută la îndepărtarea gumei de mestecat din păr

Prichindeii adoră guma de mestecat, însă, de multe ori, ajung să și-o întindă pe păr. Sau poate alți colegi de grădiniță ori de școală fac glume proaste și le lipesc guma de mestecat în păr. Cum o poți îndepărta fără să apelezi la foarfecă? Acoperă gumă de mestecat cu pastă de dinți și lasă câteva minute să acționeze după care îndepărtezi ușor.


2. Curăța urmele de creion de pe pereți

Cărui prichindel nu-i place să deseneze pe pereți?! În fiecare copil există câte un mic Picasso, nu-i așa?! Poți îndepărta urmele de creioane colorate de pe pereți cu ajutorul pastei d edinți. Aplică produsul direct pe locul care trebuie curățat și se lasă timp de o zi să acționeze, după care îndepărtezi “opera de artă” cu o cârpă moale.


3. Curăță încălțămintea

Este vorba mai ales de încălțămintea din piele, în special cea albă care se pătează ușor. Cu puțină pastă de dinți vei readuce încălțămintea la ablul inițial. La fel și adidașii și teneșii – partea albă din cauciuc!


► Citește și Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii aduce în îngrijirea copiilor


Elimină petele de cerneală de pe haine

Dacă prichindelul tău e deja școlar sigur ai de-a face și cu pete de cerneală pe hăinuțe. Deși sunt dificile și aproape imposibil de scos, pasta de dinți vine în ajutorul tău și elimină aceste pete. Aplică direct pe pată și freacă bine obiectul vestimentar. Apoi clătește cu apă și poți spăla bluza sau pantalonii la mașină.


Ameliorează  înţepăturile insectelor

Mai ales în sezonul cald, înțepăturile insectelor pot fi foarte neplăcute pentru prichindei. Aplică o picătură de pastă de dinţi masând uşor zona iritată. Mentolul din pasta de dinţi va calma senzaţia de mâncărime şi va cicatriza iritaţia.


Tu ce alte întrebuințări ale pastei de dinți mai cunoști?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus