Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pisica: efecte terapeutice in viata copiilor

0
Pisica: efecte terapeutice in viata copiilor
Prezenta unui animal de companie in viata celor mici poate avea un rol terapeutic important pentru dezvoltarea emotionala si sociala a acestora. Insa poate aduce si numeroase beneficii atunci cand vorbim despre sanatatea copiilor. Ce efecte are, de exemplu, o pisica asupra densitatii osoase? Sau asupra tensiunii arteriale?

Un ghemotoc de blana cu mustati lungi si ochi stalucitori nu este doar un bun partener de joaca ci aduce si reale beneficii aupra sanatatii copiilor. Evident, daca nu exista probleme legate de alergii cauzate de blana.

Pisica este una dintre cele mai inspirate alegeri atunci cand vine vorba despre prezenta unui animal de companie in viata unui copil. De ce? Il ajuta sa-si dezvolte personalitatea si un mijloc prin care cel mic poate depinde primele sale responsabilitati, dar si respectul fata de necuvantatoare.

In plus, cercetatorii au demonstrat ca felinele  pot fi de real ajutor persoanelor care sufera, de exemplu, de afectiuni ale inimii, dupa cum reiese dintr-un studiu desfasurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de persoane.

De asemenea, pisicile ii linistesc pe copiii hiperactivi. Potrivit rezultatelor acelasi studiu mentionat mai sus, pisicile ajuta la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres si a tensiunii arteriale.

Totodata, pisicile "sunt vinovate" de la eliberarea de oxitocina in creier. Oxitocina este denumita si hormonul dragostei si al atasamentului, toate manifestarile de tandrete, mangaierile, imbratisarile, vorbele afectuoase determina cresterea cantitatii acestui hormon benefic organismului.

Atunci cand un copil se joaca cu o pisica, creierul acestuia secreta serotonina si dopamina, care reduc stresul si induc organismul intr-o stare de armonie, stabilizand in acelasi timp sistemul imunitar.

Chiar si torsul pisicii are efecte terapeutice. Potrivit unui articol publicat in Scientific American, pisicile torc cu o frecventa intre 25 si 150 hertzi, iar acest sunet poate ajuta la refacerea densitatii osoase si a nivelului de energie.

Ce zici? Te-am convins ca e momentul sa-i faci cadou juniorului tau… o pisica?

Foto: Pixabay

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus