Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Vacanţa la aer curat! 5 locuri din România recomandate copiilor

0
Vacanţa la aer curat! 5 locuri din România recomandate copiilor
Cu câtă nerăbdare aşteaptă cei mici momentul în care veţi pleca cu toţii în concediu, nu-i aşa?! Însă ce destinaţii să alegi pentru tine şi familia ta? Ce zici de unele terapeutice, în care aerul proaspăt şi curat să se transforme în cel mai bun medicament pentru cei dragi? Descoperă 5 locuri în România unde poţi respira cel mai curat aer!

De ce dorm copiii mai bine când sunt la ţară, la bunici? Ba chiar mănâncă şi mai bine! Explicaţia constă în aerul puternic oxigenat şi ionizat negativ pe care îl respira şi pe care îl găsim mai ales în zona superioară  a versanţilor munţilor acoperiţi de păduri, în preajma cascadelor şi a cataractelor formate pe râurile şi pe pâraiele de munte.

Şi cum un om bea în jur de doi litri de apă, mănâncă un kilogram şi jumătate de hrană şi inspiră în jur de 15 metri cubi de aer, ne-am gândit că ţi-ar prinde bine nişte recomandări de locuri din ţara noastră unde se respira cel mai curat aer.


►Citește și  Soarele este periculos chiar și sub umbrelă! Recomandările dermatologului


În aerul de munte, uscat, există între 800-1500 de ioni negativi pe cm3, în vreme ce la câmpie această cifră scade în jur de 400, în oraşe este în jur de 150, iar în interiorul localurilor foarte aglomerate şi prost aerisite numărul ionilor negativi scade la numai câteva zeci. Prin urmare, o săptămână de vacanţă la munte poate face minuni, mai ales în cazul copiilor cu probleme respiratorii precum astm, bronşite, rinite, pneumonii etc.

Iată şi alte beneficii ale aerului curat:

  • reglează procesul asimilaţiei, intensifică circulaţia sângelui şi stimulează procesele de regenerare;
  • stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a mentalului;
  • expunerea pielii la aerul ionizat negativ poate constitui un tratament extrem de eficient contra eczemelor infecţioase, contra psoriazisului, pentru vindecarea rapidă a arsurilor şi diferitelor plăgi
  • are un efect considerabil contra migrenelor, hipotiroidiei, tulburărilor de circulaţie periferică, pentru recuperarea după accidente şi traumatisme, dar şi pentru atenuarea stărilor de depresie, astenie.

Ţi-am stârnit interesul? Iată 5 locuri din România cu efect terapeutic:

1. Breaza. Încă din anul 1928 oraşul din din judeţul Prahova este staţiune balneo-climaterică, iar aici poţi respira aer curat datorită ozonului şi ionilor negativi, cu efect terapeutic.



Foto: www.amaryllistour.ro

 

2. Poiana Mărului se află la 150 de kilometri de Timişoara şi este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munţii Tarcu şi Muntele Mic. Aici, calitatea aerului este asigurată de patru componente esenţiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali şi puritatea. În plus, cercetătorii francezi susţin că aerul din Poiană Mărului este mai curat că cel din zona Cascadei Niagara, adică ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate şi prevenind anumite boli.

Foto: pressalert.ro

 

3. Băile Tuşnad. Staţiunea din judeţul Harghita afla la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară. Are o populaţie de puţin peste 1.600 de locuitori şi este cuoscuta drept „Perla Ardealului“, datorită datorită lacurilor sărate, a nămolului şi a tratamentelor la mofeta.

Foto: romaniadacia.wordpress.com

 

Salina Slănic se află la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti. Încă din 1853, staţiunea a devenit cunoscută, mai ales că a fost declarată de interes naţional. Aici există un volum imens de sare excavată: de 2,9 milioane de metri cubi, fapt care a dus la formarea a 14 încăperi trapezoidale, în total 80.000 de metri pătraţi. Înăuntru, temperatura nu depăşeşte 13 grade Celsius, iar umiditatea este de aproximativ 60%, ceea ce înseamnă că aerosolii salini au efecte benefice asupra organismului.

Foto: statiunea-slanic.ro

 

Lepșa. Situată la 75 de kilometri de oraşul Focşani, localitatea este renumită ca fiind locul cu cel mai curat aer şi ozonat din judeţul Vrancea. Neîncadrată oficial în categoria staţiunilor turistice, Lepșa a devenit raiul pensiunilor agroturistice. În ultimii 15 ani, au fost construite aici aproximativ 1.500 de vile, iar casele localnicilor au fost transformate în pensiuni primitoare. 

Foto: codrul.wordpress.com

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus