Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cum amenajezi corect biroul copilului. Cât de importantă este înălțimea scaunului

0
Cum amenajezi corect biroul copilului. Cât de importantă este înălțimea scaunului
Dacă prichindelul tău a intrat deja la școală înseamnă că a primit deja teme pentru acasă. Iar dacă nu i-ai amenajat încă locul pentru studiu iată de ce anume trebuie să ții cont când îi cumperi un birou. Pentru că totul trebuie făcut cu mare atenție pentru ca cel mic să beneficieze de tot confortul atunci când îşi face temele sau învaţă.

Dacă la clasa pregătitoare nu sunt atât de multe teme de făcut acasă, lucrurile se schimbă odată ce copilul tău înaintează în vârstă. Prin urmare, locul în care juniorul își face lecțiile este extrem de important. Dacă nu ai amenajat încă biroul, iată de ce anume trebuie să ții cont:

Unde amplasezi biroul

Dacă juniorul are propriul dormitor,  biroul este o piesă de mobilier esenţială, iar locul ideal pentru amplasarea lui ar trebui să fie într-o zonă foarte luminoasă. Mai precis, în faţa ferestrei, unde cel mic va beneficia de cât mai multă lumină naturală atunci când îşi face temele. Lumina trebuie să vină din faţă sau din stânga dacă este dreptaci. Dacă este stângaci, lumina trebuie să vină din partea dreaptă. Totodată, biroul trebuie poziţionat în aşa fel încât să poţi deschide fereastra. Dacă spaţiul nu-ţi permite să aşezi biroul lângă geam, va trebui să dotezi masa de lucru a copilului tău cu o sursă artificială de iluminat – o veioză cu lumină rece, care nu oboseşte aşa de tare ochii juniorului.

Cum alegi biroul potrivit pentru copilul tău?

Primul criteriu de care trebuie să ții cont când alegi  mobila de birou este mărimea: trebuie să se potrivească perfect cu înălţimea copilului tău. Dacă biroul este prea mic, juniorul va sta ghemuit şi cocoşat când va scrie. Dacă biroul este prea înalt, copilul va sta cu coatele foarte ridicate, iar poziţia corpului său nu va fi una firească. Iar, în timp, vor apărea dureri de spate, de coloană, dureri în zona gâtului, a umerilor şi la ceafă.

Tocmai de aceea este recomandat să alegi un model reglabil pe înălţime, care poate fi adaptat pe măsură ce copilul creşte. În acest fel, el va putea folosi biroul timp de mai mulţi ani. Nu uita nici de lăţimea biroului! Pe măsură ce cresc, băieţii sunt mai laţi în umeri decât fetele şi au braţele puţin mai lungi. Așadar, vor avea nevoie de un spaţiu de lucru mai mare decât o fetiţă. 

Cum alegi scaunul de birou potrivit pentru copilul tău?

Nu doar un birou ales corect influențează poziția corectă a corpului, ci și scaunul pe care juniorul stă când își face temele.  De ce anume trebuie să ții seama când alegi un scaun? În primul rând, trebuie să fie confortabil şi să susţină corect coloana vertebrală. Specialiştii recomandă modelele ortopedice, cu spătar rigid, prevăzute cu o curbură pentru adoptarea unei poziţii fireşti a corpului şi cât mai confortabile.  Un scaun bun ar trebui să permită ajustarea în înălţime pentru ca juniorul să stea confortabil, cu genunchii la un unghi de 90 de grade. De asemenea, când scrie, mâinile copilului trebuie să fie sprijinite pe birou într-un mod natural, să nu fie prea ridicate.

Şezutul scaunului trebuie să fie confortabil, nici foarte moale, dar nici tare. Caută un model care să ofere suficient suport feselor şi şoldurilor.

Cum organizezi spațiul de pe biroul copilului?

Masa de lucru nu ar trebui să fie prea încărcată, de aceea biroul copilului trebuie prevăzut cu sertare în care el să-şi păstreze cărţile şi caietele pentru şcoală, rechizitele şi ustensilele de scris. Nişte tăviţe speciale aşezate într-un colţ, nişte suporturi pentru creioane şi un organizator pentru rechizite ar trebui să fie suficiente pentru ca juniorul să aibă spaţiul necesar pentru lucru.  Câteva poliţe montate pe peretele cel mai apropiat de birou îl vor ajuta pe copil să menţină ordinea în zona de lucru, dar şi în întreaga sa cameră.

Iar dacă dormitorul juniorului este de mici dimensiuni și nu există spațiu suficient pentru un dressing generos în care să-I depozitezi hăinuțele, pentru a lăsa un spațiu cât mai mare destinat biroului, nu ar fi rău să “extinzi” camera pe hol. Poți amenaja cu ușurință un spațiu de depozitare dacă folosești mobilă pentru hol

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus