Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

De ce au pixurile o gaură în capac?

0
De ce au pixurile o gaură în capac?
Cum poate salva viața unui copil o mică gaură din vârful capacului unui pix? Aparent banal, acest orificiu are un rol important, iar prezența lui este reglementată de standardele internaționale de fabricație. Pentru că previne sufocarea, în cazul în care un prichindel înghite din greșeală capacul.

Copiii sunt plini de energie, nu stau o clipă locului, mai ales după ce învață să meargă, și au obiceiul de a duce în guriță toate obiectele de mici dimensiuni pe car ele întâlnesc în cale: jucării, nasturi, monede, paie, capace... și multe altele. 

Tocmai de aceea, cele mai multe  pixuri cu capac au prevăzut în vârful acestora un mic orificiu, un detaliu important care poate juca un un rol vital în viaţa celor mici.

La ce foloseşte? Previne sufocarea, în cazul în care un copil înghite din greşeală capacul. Micul orificiu îi va permite să respire până la venirea ambulanţei, pentru că astfel căile sale respiratorii nu vor fi blocate complet. ► Citește și Experiment cu dublu sens: Cum îi convingi pe copii să nu mai bea Cola


Din acest motiv, producătorii de instrumente de scris precizează că standardele internaţionale prevăd existenţa acestei găuri. De exemplu, cei de la Bic au introdus acest sistem încă din 1991, pentru modelul de pix Bic Cristal, iar ulterior a fost adoptat şi de alţi producători.

 Totodată, unele modele de pixuri au câteva găuri mici pe lateral, care ajută la echilibrarea presiunii din interiorul pixului cu presiunea din exterior. Cu ajutorul acestor mici orificii, cerneala din pix nu se va scurge.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus