Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

De ce mamele din India nu-şi pedepsesc copiii

1
De ce mamele din India nu-şi pedepsesc copiii
Dacă pe plaiurile mioritice încă se aplică o vorbă din bătrâni, “După faptă şi răsplată”, dar şi celebra “Unde dă mamă creşte!”, în India, parenting-ul se ghidează după alte principii. Copiii indieni nu sunt niciodată pedepsiţi, educaţia lor bazându-se pe sensibilitate, dragoste, conexiune, atitudine şi alegerea cu atenţie a gândurilor.

De ce nu sunt copiii din India pedepsiţi? De ce nu funcționează pedepsele în educaţia celor mici? Pentru că părinţii indieni cred că ridicarea tonului la copii nu are ce căuta în creşterea unui prichindel. Este un principiu care rezultă şi din faptul că hinduismul, budismul şi islamismul se împletesc în această ţară într-o armonie perfectă.

Cei de la Bright Side prezintă pe larg principiile pe care părinţii din India le aplică în ce priveşte educaţia copiilor, principii pe care ar fi bine a le luăm şi noi în considerare.


Sensibilitatea nu reprezintă o slăbiciune

Copiii din India sunt învăţaţi să dea dovadă de bunătate şi sensibilitate încă din primii ani de viaţă. Iar răbdarea este un lucru pe care părinţii pun mare accent. Pentru că este privită ca o virtute, în timp ce reacţiile în funcţie de emoţiile de moment şi iritabilitate sunt considerate vicii.


Fără TV şi Internet în primii ani de viaţă

Părinţii indieni restricţionează de obicei accesul copiilor la TV. O astfel de abordare este considerată foarte importantă, având în vedere că internetul şi televiziunea pot afecta negativ personalitatea copiilor.


►Citește și  Distracție neconvențională: 7 idei prin care îți poți ține copilul ocupat toată ziua


Codul bunelor maniere

Deşi pare o practică din secolele trecute, femeile indiene sunt deosebit de atente atunci când vine vorba de etichetă şi îşi învaţă copiii încă de mici să fie manieraţi. Dacă la vârsta de 2 ani un copil este iertat dacă se joacă cu mâncarea, la 10 ani, un astfel de comportament nu va fi niciodată tolerat.


Puterea exemplului

Indienii consideră că obiceiurile adulţilor formează personalitatea copiilor. De aceea, se folosesc de propriul exemplu şi au grijă la comportamentul lor, dar şi al celorlalţi membri ai familiei.


Importanţa legăturii dintre mamă şi copil

Specialiştii indieni în psihologie recomanda mamelor să doarmă împreună cu cei mici, lucru care contribuie la liniştea şi siguranţa copiilor. Dacă prichindelul este anxios în timpul somnului, este foarte important ca mama să îl ia în braţe.


Puterea şi exprimarea gândurilor

Sistemul educaţional din India are legătură cu spiritualitatea şi toleranţa. Copiii sunt învăţaţi să îşi aleagă şi să îşi exprime cu atenţie gândurile. Astfel, ei învăţă de mici yoga, dezvoltarea memoriei şi zâmbească. Cât mai mult.  De asemenea, sistemul educaţional îi încurajează să-şi descopere potenţialul.


►Citește și  Pisica: efecte terapeutice în viața copiilor


Competiţia cu propria persoană

Şi dacă tot am vorbit de potenţial, sarcina principală a oricărui student este să-şi exploreze potenţialul la maximumCopiii indieni sunt învăţaţi să fie în competiţie cu ei înşişi, nu cu cei din jur. Şi, în fiecare lună, sunt oferite cărţi speciale elevilor cu rezultate deosebite.


Atitudinea cadrelor didactice

Dezvoltarea armonioasă a unui copil nu depinde doar de părinţi, ci şi de cadrele didactice. Astfel, profesorii nu ezită să-şi arate iubirea faţă de elevii lor. Ei pot să îmbrăţişeze un copil sau au dreptul la orice alte gesturi prin care să-şi exprime afectivitatea. În acelaşi timp, au grijă să nu se facă niciodată diferenţe între elevi, deoarece fiecare copil are nevoie de afecţiune.


Cum vi se par principiile pe care părinţii din India le aplică în ce priveşte creşterea copiilor?

Foto: Pixabay

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus