Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 5 utilizări surprinzătoare

1
De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 5 utilizări surprinzătoare
Cui nu-i plac bananele?! Puţini sunt prichindeii care nu consumă aceste fructe, mai ales în primii ani de viaţă, după debutul diversificării. O sursă excelentă de nutrienţi sănătoşi, bananele se dovedesc ai fi utile chiar şi după ce miezul lor a fost consumat. Cum aşa? Descoperă în articol 5 utilizări suprinzatoare ale cojilor de banane…

În alte ţări, cojile de banane se consuma şi ele, după ce au fost preparate urmând tot felul de reţete. În ţara noastră însă acestea se aruncă. De ce nu ar mai trebui să arunci cojile de banane? Iată câteva întrebuinţări surprinzătoare atât pentru îngrijirea copiilor cât şi pentru adulţi:

1. Dau luciu jucăriilor din lemn

Printre zecile, sutele de jucării ale juniorilor tăi sigur se regăsesc şi foarte multe din lemn. Şi, cu siguranţă, multe dintre ele sunt mâzgălite ori pătate de mâncare. Cum le poţi întreţine mai uşor? Freacă-le uşor cu interiorul cojilor de banane, iar apoi şterge cu o cârpă moale şi curată.

2. Albesc dinții

Chiar şi juniorii au probleme cu albirea dinţilor. Dacă sunt mai mari de 3 ani, îi poţi spăla pe dinţi cu o bucăţică dintr-o coajă de banana, timp de două minute. În acest fel, smaltul dinţilor va fi “tratat” cu magneziu, mangan şi potasiu.


► Citește și Pomelo. Efecte benefice pentru copii


3.Remediu antițânțari

Reduce iritaţia şi mâncărimea provocate de înţepăturile de ţânţari

Mai ales în sezonul cald, copiii sunt cei mai expuşi insectelor, aşa că înţepăturile de ţânţari vor fi frecvente. Cum poţi reduce iritaţia şi senzaţia de mâncărime? Cu ajutorul unei coji de banana, pe care trebuie să o freci uşor pe zona afectată. Astfel, rana se va vindeca mai repede, iar senzaţia de mâncărime va fi atenuată.

4. Tratează acneea

Acneea copiilor dar şi cea a adulţilor poate fi tratată cu coajă de banană. Cum? Freacă uşor zona afectată cu coajă de la o banană foarte coaptă timp de 10 minute. Procedeul se repetă zilnic, până când acneeea dispare.

5. Redau strălucirea bijuteriilor din argint

Cum poţi curăţa bijuteriile din argint? Amestecă la blender o coajă de banana cu apă şi foloseşte pasta la curăţarea argintăriei.


Sursa: Stylecraze.com

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus