Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Vaccinul pneumococic. Campania de vaccinare, programată să înceapă în septembrie

0
Vaccinul pneumococic. Campania de vaccinare, programată să înceapă în septembrie
Ministerul Sănătăţii a finalizat procesul de achiziţie a vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valenţe prin care pot fi prevenite boli precum pneumoniile, septicemiile, meningitele pneumococice şi otitele.

„În rândul copiilor, bolile pneumocice pot provoca afecţiuni grave sau chiar decese. Conform datelor oficiale, ţara noastră înregistrează cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale Uniunii Europene, iar pneumonia – o boală prevenibilă prin vaccinare – constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei, citat de Mediafax.

Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în septembrie, când este prevăzută livrarea unei cantităţi de peste 477.000 de doze de vaccin pneumococic. Dozele de vaccin achiziţionate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum şi pentru primele luni din 2018. Ca şi în cazul altor vaccinuri din Programul Naţional de Vaccinare, Ministerul Sănătăţii a semnat un Acord Cadru de achiziţie cu producătorul, pentru o perioadă de patru ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăţi legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor, precizează reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.


► Citește și  Ce beneficii aduce somnul de după-amiază în dezvoltarea copiilor


Vaccinul pneumococic se administrează copiilor în mod gratuit, conform schemei de vaccinare, în cabinetul medicului de familie.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus