Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

OFICIAL! Calendarul de înscriere în grădiniță 2020-2021 a fost publicat de Minister: Când pot fi înscriși preșcolarii?

0
OFICIAL! Calendarul de înscriere în grădiniță 2020-2021 a fost publicat de Minister: Când pot fi înscriși preșcolarii?
Potrivit unui anunț făcut pe pagina oficală de Facebook a Ministerului Educației, inscrierile copiilor în grădinițe în anul școlar 2020-2021 încep pe 8 iunie, iar reînscrierile pe 25 mai.

Înscrierile la grădiniță în  anul școlar 2020-2021 debutează cu reînscrierea copiilor care urmează deja învățământul preșcolar. Părinții copiilor care acum sunt grupa mică sau grupa mijlocie îi pot reînscrie pe cei mici la grădiniță, pentru a urma grupa următoare, în perioada 25 mai – 5 iunie.
Înscrierea în grădiniță a copiilor care nu au mai urmat până acum învățământul preșcolar se va desfășura în 3 etape. Etapa I de înscriere la grădiniță 2020 are loc în perioada 8 iunie – 3 iulie, Etapa a II-a de înscrieri se desfășoară între 20 iulie – 10 august, iar etapa a III-a se numește “Corecturi” și este programată în intervalul 11 – 31 august.

Ministerul Educației nu a precizat nimic cu privire la procedura concretă a înscrierilor, ci s-a limitat la a comunica datele de mai sus, menționează edupedu.ro. 

Înscrierile la grădiniță, precum și cele la clasa pregătitoare au fost sistate, după ce guvernul a decis ca toate școlile și grădinițele din România să rămână închise de pe 11 martie 2020 pentru tot acest an școlar, în contextul pandemiei COVID-19.

Duminică, 4 mai, ministrul Monica Anisie a spus la Digi 24 că noutatea înscrierilor de anul acesta atât la grădiniță, cât și la clasa pregătitoare este că “înscrierea se va face online”.

„Vom avea la ora 9:00 o videoconferință cu toți inspectorii școlari generali și vom stabili toate procedurile în așa fel încât să venim în întâmpinarea părinților, în sprijinul acestora pentru a transmite cat mai ușor aceste fișe de înscriere sau înscrierea la grădiniță”, declara ministrul luni seara.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus