Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

5 alimente sănătoase pentru copii cu chef de joacă

0
5 alimente sănătoase pentru copii cu chef de joacă
Nu există copil care să nu-şi dorească să se joace toată ziua, nu?! E în “fişa postului”, însă joaca prespune energie, iar energia se obţine mai ales în urma unei alimentaţii sănătoase. Aşa că anumite fructe şi legume, dar şi unele sortimente de carne nu ar trebui să lipsească din frigiderul tău. Care sunt acestea? Şi cât de mult îl pot ajuta pe juniorul tău să se dezvolte armonios, cu un sistem imunitar puternic şi un chef de joacă fără de sfârşit?

Din păcate, aproape orice aliment consumat în ziua de azi conţine tot felul de aditivi şi conservanţi, însă putem avea o alimentaţie sănătoasă dacă suntem foarte atenţi la ce anume consumăm, mai ales în cazul copiilor. Pentru că juniorii au nevoie de vitamine, fibre, proteine şi minerale ca să se dezvolte cât mai armonios.

Iată un clasament al celor mai bune 5 alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta juniorilor şi care ar trebui introduse zilnic în moduri cât mai creative:

1. Banane

Aproape orice copil adoră bananele, însă poate nu ştiai că bananele sunt de fapt clasificate ca plante medicinale. Motivul? Sunt o sursă bogată de potastiu, sporesc capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic, crescând dopamină, noradrenalina şi serotonină - substanţe chimice ale creierului care lupta împotriva depresia.

►Citește și  De ce nu trebuie să arunci cojile de banane. 5 utilizări surprinzătoare

2. Mandarine

Şi dacă tot vorbim de fructe exotice, care nu cresc în ţara noastră, pe lista noastră includem şi mandarinele, mai ales că au în componența lor mai mulţi antioxidanţi decât portocalele.

În acelaşi timp, reduc riscul de îmbolnăvire şi reprezintă un punct de sprijin în managementul greutăţii. De asemenea, mandarinele sunt o sursă bună de luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Totodată, diverse studii efectuate pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecţia împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor de inimă.

3. Cartofi dulci

I-aţi încercat până acum? Vă plac? Deşi conţin  zahăr într-o cantitate mai mare faţă de cartofii albi, aceştia sunt plin de nutrienţi. Un cartof dulce mare conţine o doză foarte mare de vitamina A, esenţială pentru vedere şi pentru sănătatea aparatului reproductiv. În acelaşi timp, cartofii dulci conţin de asemenea vitamina B, fibre şi potasiu şi un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea şi sprijină metabolismul.

►Citeste si  Pomelo. Efecte benefice pentru copii

4. Iaurt grecesc cu 2% grasime

De ce? Iaurtul grecesc are dublu de proteine, jumătate de sodiu şi jumătate din carbohidraţii iaurtului normal. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus şi Lactobacillus sunt adesea adăugate la iaurt, sporind creşterea bacteriilor intestinale sănătoase şi susţinerea imunităţii.

5. Ton

Bogat în acizi graşi esenţiali omega-3, tonul creşte imunitatea şi este recomandat pentru sănătatea inimii. Mare atenţie însă, la cât de des consumaţi ton, deoarece acest peşte conţine şi cantităţi ridicate de mercur!

Sursa: Health.com

Foto: Designed by Freepik

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus