Copiii se deshidratează mult mai uşor decât adulţii, întrucât greutatea lor este mult mai mică. În plus, atunci când sunt absorbiţi de joacă, uită cu desăvârşire să bea apă. O fac abia atunci când sunt deja uşor deshidrataţi şi se simt obosiţi sau ameţiţi.
Dacă în cei priveşte pe adulţi medicii recomandă consumul zilnic a 2,5 litri de apă pe zi, în cazul prichindeilor, conform Institutului American de Medicină, copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani au nevoie de 1,3 litri de apă în fiecare zi. Iar în cazul zilelor caniculare, cu temperaturi de peste 36 de grade Celsius la umbră, această cantitate trebuie mărită.
Cum îi convingem pe juniorii să bea mai multă apă? Şi nu să consume sucuri, indiferent dacă pe etichetele lor scrie “100% naturale” sau “Fără adaos de zahăr”? Apă cu arome naturale. Iată câteva combinaţii pe care le poţi pregăti foarte uşor şi, dacă mai şi “accesorizezi” paharele cu paie colorate… succesul este garantat!
Apă cu căpşuni şi lămâie
De ce ai nevoie? De o mână plină de căpşuni, o jumătate de lămâie tăiată felii şi 2-3 frunze de busuioc proaspăt. Amestecă toate ingredientele şi pune-le la fundul vasului, împreună cu condimentele sau ierburile dorite. Presează-le cu ajutorul lingurei de lemn, pentru a le elibera aroma. Apoi umple vasul cu apă. Apa aromată poate fi consumată la temperatura camerei ori o poţi lăsa la frigider peste noapte.
►Citește și Răsfăț de vară: Limonadă de pepene roșu
Apă cu lămâie
Ştiai că lămâia ajuta la eliminarea toxinelor din organism, ceea ce uşurează munca ficatului şi îl ajută astfel să funcţioneze normal? În acelaşi timp, potasiul din lămâie ajuta organismul să lupte împotriva tensiunii arteriale crescute. De asemenea, este un fruct deosebit de bogat în antioxidanţi, iar vitamina C se găseşte din belşug în ea. Pentru a pregăti apa aromată cu lămâie trebuie să storci o jumătate de lămâie în 200 ml de apă, iar băutura să fie consumată la temperatura camerei. Sau poţi să tai pe jumătate două lămâi şi să le laşi să infuzeze peste noapte într-un vas cu puţină apă.
Apă cu mentă
Bogată în vitaminele A, C, şi B12, fier, potasiu, seleniu şi zinc, mentă este un diuretic natural. Numeroase cercetări confirma că acest diuretic natural ajuta la stoparea efectelor colitei (bacterie) şi ale intestinelor iritate.
De asemenea, cel mai răcoritor gust al apei este atunci când adaugi mentă. Prin urmare, adăugă câteva frunze de mentă într-o carafă cu apă şi apoi zdrobeşte-le mărunt. Astfel, ele îşi vor lăsa uleiul proaspăt în apă.
Apă cu castravete
Castravetele are 90% apa în compoziţia să şi deţine proprietăţi calmante naturale, fiind un remediu excepţional pentru calmarea durerilor provocate de erupţia dentară la bebeluş. Este suficient să adaugi câteva felii de castravete într-un pahar cu apă pentru a răci cu câteva grade temperatura lichidului. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că legumă are o temperatură mai scăzută decât a mediului ambiental.
Apă cu extract de vanilie
Cu siguranţă, ai folosit extactul de vanilie la prepararea prăjiturilor, însă ştiai că îl poţi folosi şi pentru a da o aromă proaspătă apei? Sunt suficiente câteva picături de extract de vanilie pentru un remediu natural împotriva mai multor afecţiuni.
Tu ce alte combinaţii ai încercat?
Foto:Designed by Freepik