Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Matematică distractivă! 7 metode prin care îți poți învăța copilul să socotească

2
Matematică distractivă! 7 metode prin care îți poți învăța copilul să socotească
Uneori, simplele operațiuni de scădere și adunare pot fi extrem de dificile, mai ales pentru prichindeii care se pregătesc să intre în primul an de școală. Însă matematica chiar este distractivă dacă știi cum să transformi socotelile într-un bun prilej pentru... joacă. Și ce copil nu adoră să se joace?!

Deși primele noțiuni de matematică sunt predate încă de la grădiniță, clasa pregătitoare reprezintă primul test mai elaborat pentru prichindelul tău. Adunările și scăderile pot fi, uneori, mai dificile pentru junior, însă poți exersa cu el prin joacă. Da,da... și matematica se învață tot prin joacă! Nu ai nevoie decât de un pic de răbdare și câteva materiale pe care le ai deja prin casă: de la piese lego sau de domino până la cârlige de rufe, nasturi ori bețe de înghețată. 

Sună distractiv? Bineînțeles! Iată 7 metode amuzante prin care îți poți învăța copilul să scotească. Adunări și scăderi... ecuațiile, mai târziu!

Socoteli cu piese de domino

Pe lângă piesele de joc, ai nevoi și de câteva fișe care să corespundă desenelor de pe piese. Sunt foarte ușor de făcut în paint sau chiar în Excel. Printează-le și… spor la socotit!De mare ajutor îți pot fi și piesele de remi ori cele de șah. Mai toate jocurile de societate se pot transforma ușor în "instrumente" cu care prichindelul tău poate socoti prin joacă. Le poți alege de aici!

Operațiuni de scădere și adunare cu cârligele de rufe

Ai nevoie de mai multe cârlige din lemn, pe car ele puteți colora înainte de a vă apuca de socotit. Scrieți operațiunile pe cârlige și prindeți-le de rezultatul final!Matematică cu bețe de înghețată

Dacă nu ai prea multe cârlige de rufe din lemn prin casă, poți aplica metoda de mai sus folosindu-te de bețele de înghețată. Orice adunare sau scădere e mai distractivă după o porție de înghețată, nu crezi?!
Tonomatul cu socoteli

Ai nevoie de o cutie din lemn, 2 tuburi din carton de la hârtia igienică și diverse figurine din plastic. Confecționezi un “tonomat” precum cel din imagine, pe care prinzi anumite socoteli, iar juniorul trebuie să introducă în tuburi piesele necesare rezolvării operațiunii matematice. Matematică cu plastilină

Dacă tot pictăm cu plastilină, de ce să nu și socotim cu acest material? Cum așa? Foarte simplu! Formează mai multe sfere din plastilină, scrie niște socoteli pe o hârtie, iar copilul trebuie să le rezolve turtind sferele respective.Adunări și scăderi cu piese lego

Sunt cele mai la îndemână jucării prin care poți exersa operațiunile matematice cu prichindelul tău. Metoda este folosită, de altfel, chiar și de anumiți profesori! Prin urmare, chiar funcționează!
Transformă nasturii în… numărătoare!

Celebrele dispozitive cu bile de lemn înșirate pe sârme dure și subțiri pot fi înlocuite cu planșe pe car ele puteți decora, în prealabil, cu nasturi. Cât mai colorați și de diferite forme! Sau te poți folosi de imagini cu animale! De exemplu, câte picioare are gândăcelul? Iar cel mic trebuie să aleagă numărul de nasturi corespunzător!Nu uita de "ambalaj"!

Mai ales în clasele primare, copiii sunt încântați de penare și ghiozdane. Cu cât sunt mai colorate și mai haioase cu atât ai șanse mai mari ca celui mic să-i fie mai ușor să accepte că are și teme de făcut. Așa că alege un model pe placul lui pentru a-și depozita și transporta toate rechizitele. Găsești mai multe produse aici!


Cum ți se par ideile de mai sus? Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus