Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Cât de periculos este pentru copii să sară peste micul dejun? Rezultatele unui studiu

0
Cât de periculos este pentru copii să sară peste micul dejun? Rezultatele unui studiu
Din păcate, programul extrem de încărcat al copiilor care merg la grădiniță ori la școală la primele ore ale dimineții, dar și traficul aglomerat din prim parte a zilei face ca micul-dejun să fie exclus în cele mai multe situații. Însă, copiii care nu au obiceiul de a servi masa de dimineață în fiecare zi se expun la un risc extrem, conform cercetătorilor.

Potrivit unui studiu publicat de King's College London (KCL), copiii care sar frecvent peste prima masă a zilei riscă să nu consume cantităţile recomandate de nutrienţi esenţiali pentru creşterea şi dezvoltarea lor.

Studiul condus de oameni de ştiinţă de la KCL a analizat informaţii privind obiceiurile alimentare colectate în cadrul unui sondaj realizat anterior de la două grupuri de copii din Marea Britanie, unul de 802 copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani şi de altul format din 884 de copii cu vârste între 11 şi 18 ani.

 În urma cercetărilor a reieșit faptul că micul dejun reprezintă consumul a peste 100 de calorii între orele 6:00 şi 9:00 dimineaţa. Echipa care a realizat studiul a descoperit că prichindeii care luau micul dejun cu regularitate aveau un aport zilnic mai mare de nutrienţi esenţiali precum acid folic, fier, calciu şi iod în comparaţie cu cei care săreau peste prima masă a zilei.


► Citește și 5 rețete pentru un mic-dejun gata în 5 minute!


 Spre exemplu, 31,5% dintre cei care nu luau micul dejun nu primeau nici măcar raţia minimă de fier recomandată în Marea Britanie. Prin comparaţie, numai 4,4% dintre cei care serveau regulat prima masă a zilei nu atingeau acest deziderat.

 De asemenea, în zilele în care luau micul dejun, copiii mici, cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, aveau niveluri mai mari de acid folic, vitamina C, calciu şi iod în comparaţie cu zilele în care săreau peste prima masă, se mai arăta în concluziile cercetării.

 Iată ce a declarat doctor Gerda Pot, autoarea principală a analizei: "Acest studiu oferă dovada că micul dejun este esenţial pentru că părinţii să se asigure că micuţii lor primesc substanţele nutritive de care au nevoie".

Foto: FreepikSpune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus