Sfecla roşie este un aliment indicat în alimentația copiilor datorită nutrienţilor pe care îi conţine: antioxidanţi, fier, vitaminele A şi C, potasiu, calciu. Și o poți transforma alternativă contra gustărilor nesănătoase dacă o prepari sub formă de chipsuri. Cum?
Ingrediente:
- 3 sfecle roșii mici
- Ulei de măsline
- Sare de mare
- Cimbru sau rozmarin
Mod de preparare:
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de aproximativ 30 de minute!
Încinge cuptorul la 160 de grade Celsius. Între timp, taie sfecla în felii subţiri, rotunde, apoi pune într-o tavă hârtie de copt. Peste ea așează feliile de sfeclă, astfel încât să nu fie una peste alta , și presară deasupra lor câteva picături de măsline. Trebuie să fie acoperite de o peliculă fină de ulei. Adaugă sarea de mare, iar pentru o savoare specială poți adăuga şi puţin cimbru sau rozmarin.
Lasă-le la cuptor cam 20 de minute. După 15 minute trebuie să le verifici şi, dacă este nevoie, să le întorci. Mare atenție însă! Se pot arde cu uşurinţă. După ce se răcesc, le poți servi copiilor sub formă de gustare oriunde: în parc, la școală sau acasă, în timp ce vizionați un film în familie!
Cum ți se pare rețeta de mai sus?