Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

La ce risc sunt expuși copiii care stau mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor? Rezultatul unui studiu

0
La ce risc sunt expuși copiii care stau mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor? Rezultatul unui studiu
În general, oamenii de știință îi sfătuiesc pe părinți să nu-și lase copiii în fața ecranelor, indiferent că vorbim de tablete ori de televizor, mai mult de o oră pe zi. De asemenea, ei atrag atenția cu privire la riscul la care sunt supuşi copiii lăsaţi mai mult de 90 de minute în faţa ecranelor, amintind de strânsa legătură între utilizarea tehnologiei şi dezvoltarea cognitivă la vârste fragede. Un studiu recent demonstrează ce efecte poate avea această legătură.

O echipă de cercetători europeni, condusă de dr. Adamos Hadjipanayis, profesor emerit al Universității de Medicină din Cipru, a descoperit strânse legături între perioadele prelungite de expunere în faţa ecranelor şi obezitate la copii. Prichindeii care petrec peste 90 de minute folosind tehnologia sunt mai predispuşi la acumularea kilogramelor în plus, scrie independent.co.uk. 


► Citește și Autismul virtual. Cum poți combate efectele ecranelor asupra copiilor mici


„Părinţii ar trebui să limiteze uitatul la TV şi utilizarea calculatoarelor sau a dispozitivelor similare la cel mult 1,5 ore pe zi, asta în cazul în care copilul are mai mult de patru ani“,  a declarat Dr. Adamos Hadjipanayis, autorul principal al studiului. 

Potrivit unor statistici publicate de The Daily Telegraph, până la vârsta de nouă ani, copiii petrec mai mult de şapte ore zilnic în diferite medii digitale, scrie. Sunt greu de ţinut departe de tehnologie, având în vedere că 97% dintre gospodăriile europene au cel puţin un televizor, în timp ce 72% au acces la un computer. 


► Citește și De ce părinții trebuie să renunțe la telefon în preajma copiilor? Rezultatele unui studiu


Astfel, cercetătorii sunt de părere că acesta este motivul principal care a dus la epidemia de obezitate din Europa. În același timp, ei au descoperit că privitul la televizor până noaptea târziu poate fi extrem de perturbatoar pentru odihna tinerilor, ceea ce poate creşte riscul de obezitate. 

Tocmai de aceea părinții trebuie să să utilizeze puterea propriului exemplu, încercând să reducă timpul petrecut în faţa ecranelor, în special atunci când sunt de faţă copiii.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus