Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Ce beneficii are echitația asupra copiilor? Rezultatele unui studiu

0
Ce beneficii are echitația asupra copiilor? Rezultatele unui studiu
Echitația este un sport nobil, cu efecte benefice nu doar asupra sănătății copiilor, ci și asupra dezvoltării lor cognitive. Iar acest lucru a fost demonstrat recent prin intermediul unui studiu științific.

Dacă juniorului tău îi plac caii foarte mult și cauți o disciplină sportivă pentru el, atunci echitația este activitatea ideală pentru el. Și nu doar pentru condiția lui fizică. Pentru că acest tip de activitate are efecte beenfice și asupra dezvoltării cognitive a copilului, lucru dovedit prin intermediul unui studiu realizat de către cercetătorii japonezi. Ce au descoperit aceștia? Potrivit Science Daily, se pare că vibrațiile produse de cai în timpul călăriei determină activarea sistemului nervos simpatic, care îmbunătățește sistemul de învățare în cazul copiilor.

Mitsuaki Ohta, profesor la University de Agricultură din Tokio, este cel care a condus echipa de cercetători care a realizat acest studiu. Copiii care au participat la această cercetare au desfășurat niște teste înainte și după călărie, fiind totodată măsurat ritmul cardiac al copiilor, ca răspuns la mișcările produse de cai. Iar reacțiile comportamentale ale copiilor au fost testate utilizând testul „Go/no-Go”care evaluează răspunsul cognitiv apelând la întrebări computerizate. 


► Citește și Joaca în aer liber, benefică pentru sănătatea copiilor. 5 motive, demonstrate științific


Astfel, testul a determinat abilitatea copiilor de a se comporta în mod adecvat într-o situație, fie prin efectuarea unei acțiuni, fie prin demonstrarea autocontrolului. Totodată, participanții la studiu au fost rugați să rezolve unele probleme aritmetice, pentru a li se testa performanța mentală.

Care este concluzia studiului amintit mai sus? Potrivit rezultatelor, practicarea echitației a îmbunătățit vizibil capacitatea copiilor de a îndeplini sarcini comportamentale, în timp ce efectele pozitive privind rezolvarea de probleme aritmetice nu au fost foarte vizibile, însă au existat. Pri urmare, practicarea călăriei stimulează învățarea, memoria și rezolvarea problemelor.

Copilul tău ce sport practică?


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus