Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

Pentru un viitor profesional reuşit, copiii ar trebui să învețe 3 limbi străine. Care sunt acestea?

0
Pentru un viitor profesional reuşit, copiii ar trebui să învețe 3 limbi străine. Care sunt acestea?
În timp ce engleza este considerată un fel de a doua limbă maternă pentru cei mai mulți dintre tinerii din ziua de azi, alte trei limbi străine pot fi de mare ajutor pentru viitorul copiilor noștri.

Este cunoscut faptul că învăţarea unei limbi străine poate ajuta la dezvoltarea cognitivă a copiilor. Însă nu doar limba engleză, vorbită în foarte multe țări din lume, poate avea acest efect. Potrivit unui studiu publicat de cei de la The Independent, franceza, germana şi mandarina pot asigura unui copil un viitor profesional reuşit. 

După ce au intervievat peste 2.000 de părinţi care au copii minori, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au aflat că 45% dintre copii nu vorbesc o a doua limbă străină, în timp ce 19% au declarat că nici nu sunt interesaţi să facă acest lucru. De asemenea, studiul a constatat că limbile franceză, germană şi mandarină sunt cele trei limbi pe care copiii ar trebui să le înveţe în prezent pentru un viitor profesional mai bun. 


► Citește și De ce ar trebui să învețe copii să cânte la un instrument muzical? 5 beneficii mai puțin cunoscute


„Credem că învăţarea limbilor străine este extrem de benefică pentru dezvoltarea copiilor şi este o investiţie reală pentru viitor: copiii care sunt expuşi la diferite limbi devin mai conştienţi de diferite culturi, alte persoane şi alte puncte de vedere. De asemenea, ei tind să fie mai buni decât monolingvii la «multitasking»“, a explicat Judith Kroll, profesoară de Lingvistică de Dezvoltare de la Universitatea din Edinburgh.

Foto: Freepik


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus