Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

VIDEO Cum îi învățăm pe copii să-și lege singuri șireturile!

1
VIDEO Cum îi învățăm pe copii să-și lege singuri șireturile!
Dacă pentru un adult nu e o problemă să-și lege șireturile, pentru copiii mici această operațiune reprezintă o adevărată provocare. Mai ales dacă s-au obișnuit cu pantofii cu scai. Ce e de făcut în această situație? Urmărește video-urile din articol!

Diminețile în care cei mici se pregătesc să plece la grădiniță ori la școală se pot transforma într-un adevărat coșmar pentru părinți, mai ales când juniorii nu prea știu să se lege singuri la șireturi, nu?! Proteste, nerăbdare, uneori și țipete... Căci, indiferent cât de banală este această operațiune pentru un om mare, în cazul copiilor șireturile se transformă în metode de tortură! Pentru că cei mici au nevoie de abilităţi motorii fine. Dar cu răbdare şi cu practică, îi poți învăţa destul de repede pe copiii să îşi lege singuri şireturile.

► Citetește și Matematică distractivă cu piese LEGO

Poate cea mai eficientă metodă este să exersezi împreună cu copilul tău în același timp. Alege un pantof care are şireturi plate de bumbac, eventual în două culori ca să poată distinge cum se împletesc cele două părţi ale unui şiret. Așează-te lângă el pentru a avea exact aceeaşi perspectivă şi execută mișcările pe un alt pantof. Ţine pantoful între genunchi şi pune-l şi pe el să facă acelaşi lucru. Apoi, spune-i că trebuie să ţină capetele şiretului fiecare în câte o mână. Explică-i că trebuie să-ți imite toate mișcările.

Iată mai jos două videoclipuri care îţi arată trei moduri diferite de legare a şireturilor:

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus