Ghid practic de distracție pentru copii și părinți în București

De ce Charlotte este o prințesă, iar copiii ei nu vor putea să-i moștenească titlul

0
De ce Charlotte este o prințesă, iar copiii ei nu vor putea să-i moștenească titlul
Când vorbim despre Casa Regală a Marii Britanii, există două posibilități prin care poți deveni prințesă: ori tatăl tău este prinț ori te căsătorești cu unul.

A doua variantă s-a aplicat, de exemplu, în cazul lui Kate Middleton, care a devenit acum Ducesă de Cambridge. Există o mulțime de dezbateri în presa britanică în ce privește apelativul de “Prințesă” în cazul ei. Cu toate că poporul britanic o percepe drept prințesă. 

În ziua în care s-a căsătorit cu Prințul William, Kate a preluat titlul soțului său odată cu “Alteța Sa Regală”, Ducesa de Cambridge. Statutul său de prințesă a fost confirmat în momentul în care s-a născut primul său copil, Prințul George. De altfel, pe certificatul de naștere al micului prinț, în dreptul mamei, estre tecută și ocupația oficială a acesteia: Prințesă a Marii Britanii. Nu e un job prea rău, nu?!


► Citește și Jucării interzise la Palat! Cu ce nu au voie să se joace Prinţul George şi Prinţesa Charlotte


Ce se întâmplă însă cu acest titlu în ce-i privește pe copiii săi? Cei de la harpersbazaar.com explică într-un articol care este protocolul. Nepoții născuți de fiii monarhului primesc titlul de prinț sau prințesă, dar cei născuți de fiicele unui monarh nu. În cazul familiei Prințului și a prințesei William de Wales lucrurile stau în felul următor : copiii Prințului George vor fi automat prinți și prințese; copiii Prințesei Charlotte nu vor moșteni acest titlu (cu excepția cazului în care, bineînțeles, o tragedie schimbă  ordinea succesiunii la tron).Aceasta este explicația și pentru faptul că fiicele Prințului Andrew (al treiela copil al Reginei Elisabeta a II-a),Beatrice și Eugenia, sunt prințese, în timp ce Zara Phillips, fiica Prințesei Anne (al doilea copil al Reginei Elisabeta a II-a), nu are acest titlu. 


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Inapoi sus